Det finns hopp...

För några dagar sen kunde man läsa att Svenskt Skolfoto erbjöd retuschering av bilder, så att ungdomarnas olika skavanker kunde plockas bort. Som tur är har många reagerat kraftigt på erbjudandet och påpekat att det kan förvärra den kroppsfixering som råder, så nu har företaget slutat marknadsföra tjänsten. Skönt att konsumenternas åsikt är så viktig.

Kommentarer
Postat av: Socrate

Verkligen bra. Skönt att sunda förnuftet och folkopinionen kan förändra dåliga företeelser. Tänk om man kunde ändra modeföretagens reklam också, men det är svårare...dock börjar ju vissa att skippa de trådsmala modellerna.

vännen Socrate

Postat av: Wolfie

Socrates inlägg fick mig att börja tänka på en gammal låt som heter "Bättre, Bättre, Dag För Dag" som gruppen Fattaru har gjort... en vers i den låten tycker jag är väldigt tänkvärd;man förtjänar böter om man målar väggar med grafitti

men de som har cash kan klistra budskap på alla väggar i hela city

å då är det inget gnäll om allmän egendom

för folk föredrar smala nakenmodeller

så fort dom ser sig om

2008-09-02 @ 12:53:07
Postat av: Erik

Gräsligt, smått skrämmande förslag av Svenskt skolfoto! Fasen, om inte ungdomarna ser ut som i verkligheten på skolfotot, det blir ju knasigt..!? Elevkatalogen ska väl bland annat vara till hjälp för lärarna, att hitta elever, till hjälp i arbetet. En vikarie kan ha nytta av ett klassfoto, få ihop namn och person. Om alla skulle ändra sig till drömbilden av sig själva, ja skruvat vore det. I princip skulle alla se ut som om de deltog som mannekäng i HM:s senaste postorderkatalog eller ..?

2008-09-02 @ 13:39:15
URL: http://erik56.blogg.se/
Postat av: Annelie

Det var ju ett ypperligt sätt att med erbjudandet säga att barnen inte duger som dom är. Jag blir så matt.

2008-09-02 @ 15:32:10
URL: http://anneliehansson.blogg.se/
Postat av: supermamma

Ja visst är det bra att allmänheten någon gång kan få tycka till och att man lyssnar till oponionen! Det är ju fruktansvärt att man inte ens duger när man är barn!

2008-09-02 @ 19:04:19
URL: http://supermamma.blogg.se/
Postat av: Ninni

Jag hörde det på radion och tydligen var det många som frågat efter tjänsten!I och för sig kan jag tycka att det är bra om nån tex har fått ett sår, munsår eller en jättefinne.

Det kan dom ju gärna ta bort...förkorten kostar ju ändå en del.Men en massa finjusteringar verkar onekligen fånigt.Ha det..kramen

2008-09-02 @ 19:45:33
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: Mumin

Ja det är ju inte klokt det här att man ska behöva retuschera skolfotona!! Nu får dem banne mig lägga ner det här fixerandet om utseendet. Är det bara det som räknas nuförtiden....stackars ungdomar....jag tycker synd om dem. Inte konstigt att ungdomar mår dåligt:( Kram vännen! Mumin

2008-09-02 @ 20:40:04
Postat av: Kersti

Konsumentmakt ska man inte underskatta.

Att bara komma på idén att retuchera skolfoton gör mig arg. Bra att de var många som reagerade.

2008-09-02 @ 21:17:08
URL: http:/http://plommenad.blogg.se
Postat av: Anna

Vilken tur att folk reagerar....galna värld...alla ska vara perfekta...hemskt.

2008-09-03 @ 21:02:52
URL: http://filipendula.blogg.se/
Postat av: amonym

Det var då en sagolik tur! Vilken befängd idé! Läste för ett tag sen att man i USA lät vaxa ben o bikinilinje på 8 åringar för att på så sätt förhindra hårväxt i vuxen ålder. Va!? Vart är mänskligheten på väg?!

2008-09-05 @ 20:47:18
URL: http://amonym.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback