Full av inspiration

Vi passade på att besöka National History Museum i London. Det var en fantastisk upplevelse. För det första var det fri entré, och det var massor av skolklasser och turister där och tittade. Kanske dags att återinföra fri entré på våra svenska muséer, om vi nu ska värna om kultur och bildning?
image276

Alla de olika utställningarna på muséet var välgjorda och intressanta med fröjd för ögat, med estetiskt tilltalande upplägg, och dessutom fanns en uppsjö av interaktiva och högteknologiska inslag. Det var roligt att testa, jämföra, undersöka och utmanas på olika sätt. Dessutom lärde man sig massor och jag sörjde över hjärnans begränsningar när det gäller att samla och minnas fakta.
image277
5+ amalgan....eller vad är det tandläkarna brukar säga?

image278
Nykläckta dinosaurieungar....

Jag blev så extremt inspirerad och nu har jag lust att utveckla vår no-institution med roliga och intresseväckande utrustning. Kanske en stor bildskärm ut mot korridoren, där vi ständigt uppdaterar med nyttiga och intressanta bildspel och filmer. Vi kan göra en häftig utställning av våra uppstoppade djur, stora planscher med en massa kul fakta! Jag brinner av lust att skapa! Bara nu inte lusten rinner av mig! Verkligheten kanske kommer ifatt mig?


Vi besökte även armémuséet, men jag blev inte inspirerad att kriga av det.


Kommentarer
Postat av: Maria

Åhh vad kul!! Lyllo dig som varit i London, låter som att ni haft det jättebra. Storbildsskärm låter kanon! Vi har en datorskärm innanför ett fönster ut mot uppehållsrummet, där en powerpoint-presentation går hela dagen. Info om aktiviteter, prov, veckans matteproblem, vilka klasser som har städjour etc. NO-bilder låter som ett frän idé!
Kram kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback