Bokhyllor

Hur sorterar du i dina bokhyllor? Sorterar du efter färg? Efter storlek? Efter utgivningsår om du har fler böcker av samma författare? Efter genre? Står alla böcker upprätt, eller finns det några som ligger på snedden?
Väljer du böcker efter omslag när du köper nya, eller går du efter baksidestexten? Köper du böcker efter rekommendationer från recensioner i tidningar eller efter tips från vänner? 

Kommentarer
Postat av: Ester

Jag går en del efter recensioner och böckerna här hemma står travade i högar i en stackars överbelastad Billy-bokhylla.
Och du själv?

Postat av: F

Ester: Jag går ibland efter recensioner, och ibland blir det spontanköp. Böckerna hemma får inte plats, så med jämna mellanrum får jag sortera och skänka bort till loppis eller till fiket i vårt hus. Sen köper jag alldeles för mycket nya böcker hela tiden.

2008-01-03 @ 10:26:52
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: amonym

Hemma sorteras böckerna in i den ordning de kommer in i huset och i mån av plats - det blir både på höjden och tvären. Och dels på och i sängborden samt i bokhyllan. Inköpen sker oftast efter någon rekommendation från kompisar eller media. Lånar även en del på biblan, men vissa böcker bara vill jag äga=) Men kommer ihåg att jag nog började läsa damernas detektivbyrå för att omslagen var så coola=)

2008-01-03 @ 11:59:51
Postat av: Lena

Nu har jag slängt ner alla böckerna i källaren pga platsbrist, men innan sorterade jag de i storleksordning. När jag köper en bok går jag gärna efter texten på baksidan. Ju mer mord desto större köprisk...hihihi!

2008-01-03 @ 12:02:55
URL: http://cruelladelena.blogg.se
Postat av: Petra

Jag är så patetisk att jag radar mina enligt färg. Sjukt, men prydligt i hyllan.

2008-01-03 @ 13:42:27
URL: http://petra.papper.fi
Postat av: Kesokompis

Sorterar - nej inte alls! Förvaras stående, liggande, på snedden där de får plats - eller inte får plats rättare sagt. Inhandlas oftast spontant, ibland efter tips eller recentioner. Vissa böcker är ju "måstelitteratur" - just nu sista delen av Stieg Larssons - vilken faktiskt kräver lite ansträngning från min sida att komma igenom - blir annars lätt besatt och släpper inte en bok förrän jag malt igenom den till sista sidan. Försummar under tiden hus, hem och barn - "Ta nåt i kylen - det finns väl några gamla köttbullar?"

2008-01-03 @ 14:43:25
Postat av: F

Amonym: Jag samlar också på böcker vid sängbordet (eller rättare sagt - sänghyllan för min del)
Lena: Kan vi få tips på en bok med riktigt många mord:)
Petra: Man måste få förvara böcker på det sätt som får en att må bra! Mår man bra av färgsortering ska man självklart göra det, och föredrar man storleksprincipen är det precis lika rätt. Mina tre döttrar har helt olika principer för bokförvaring.
Kesokompis: Jag har precis börjat på den första Stieg Larsson, och förstår nu att hemmet kommer att sunka till sig en tid framöver...

2008-01-03 @ 15:25:56
Postat av: frktjatlund

Självklart sorterar jag mina böcker som på biblioteket; skönlitterära efter författare i bokstavsordning, facklittertur ämnesvis och uppslagsverk på referensavdelningen. Allt annat är en omöjlighet!

2008-01-03 @ 20:13:35
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Solveig

Här hemma sorterar jag böckerna efter storlek och matchande färger! Bokhyllorna måste ju se snygga ut! ;)

Grattis till dig som precis har börjat på den första Stieg Larsson: Du har många underbara timmar framför dig!

2008-01-03 @ 21:14:42
URL: http://mediaidem.blogg.se
Postat av: Socrate

I min värld är böcker den stora källan till visdom och kunskap. Att äga en bok är rikedom. Jag vill helst ha dem sorterade efter författare och utgivningstid, alltså i kronologi. Förvaras stående. I hyllor. Äger ingen jättesamling böcker - men ser dem som en skatt. Lånar sällan - vill "äga" dem (...jag vet - töntigt men sån är jag...vill gärna kunna betrakta hyllan ibland och tänka "den boken har jag läst...")

// "Rutige Socrate"

2008-01-04 @ 08:59:34
URL: http://socrate.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback