Flytt till skatteskrapan

Igår hjälpte vi dotter L att flytta sina saker till den nya lägenheten i skatteskrapan. Lägenheten ligger på 14:e våningen och har en fantastisk utsikt. Det finns bildbevis på utsikten i ett tidigare inlägg.
Vi hyrde ett släp och fyllde det med dotterns ägodelar, och så åkte vi till skrapan. Eftersom det är många hundra studenter som flyttar in där under loppet av några dagar har de fått ett inflyttningsschema att följa, där de har fått sig tilldelat en speciell inflyttningsdag, som de absolut inte får avvika från. Vi fick alltså vänta lite medan ett annat släp tömdes på innehåll, innan vi kunde närma oss porten. Inledningsvis kånkade vi in alla kartonger mm och ställde i hallen utanför hissarna, och till slut bar vi in sängen.
Dottern har satsat på en bekväm säng ,160 cm bred, för hon vill verkligen kunna sova bra. När vi kom in med sängen hejdade vakterna (stället är fn bevakat med ett gäng vakter dygnet runt) oss och påpekade att sängen inte skulle gå in i hissen. Alltså skulle den bäras upp för 14 trappor....
Maken och jag var tvungna att åka och lämna tillbaka vagnen innan tidsfristen gick ut, så problemet med sängen lämnade vi till dottern och hennes 4 starka killkompisar som kommit för att hjälpa till.
När vi berättade att de var tvungna att bära sängen hela vägen upp såg de nästan glada ut. Det var väl en mer tilltalande utmaning än att släpa in ett antal lådor i hissen och sen vara på plats utan någon större svett och möda.
Det var väl en utmaning som passar killar i åldern 20+. "Vi hjälpte en tjejkompis att flytta, och vi fick bära hennes 160 cm breda säng 14 trappor upp". Snacka om tuppvärde!
image85

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback