Planering

Lilla Y, yngsta dottern har en speciell förmåga att spara allt jobb till sista sekunden. Hon kan ha haft flera veckor på sig med något inlämningsuppgift, men hon har ett inre motstånd mot stora tidsmarginaler. Frågan är om hon inte skulle passa som polis som ska desarmera bomber...
Men, i alla fall, när hon sitter vid datorn och man tror att hon jobbar intensivt avslöjar hon sig genom att fnittra hysteriskt lite då och då. Eftersom jag har svårt att tro att ett inlämningsarbete om Romarriket eller Förintelsen skulle få henne att skratta på det viset misstänker jag genast att hon chattar eller har hittat nån sida med bloopers eller så. Alla försök att övertala henne att jobba med det hon ska brukar leda till att hon:
a) duschar i minst en halvtimme
b) bakar muffins
c)  springer ut och "pratar-ett-par-ord-med-en-kompis" - i minst tre timmar!
d) plötsligt börjar polera diskbänken
e) kommer på att hon måste böja ögonfransarna
f)  kommer på att hon måste prova alla plagg i sin garderob för att se vad som passar till de nya byxorna
g) kommer på att hon saknar en viktig bok så man får göra en brandkårsutryckning nästan mitt i natten för att hon ska låna boken av en kompis
När hon sedan har lyckats förhala sitt arbete så att hon har nästan outhärdligt lite tid kvar till deadline börjar hon jobba så svetten lackar, gärna hela natten igenom så att hon är ett hålögt vrak på morgonen. Alla försök att få henne att hitta nya rutiner har hittills varit fruktlösa.


Däremot har hon börjat planera menyn till sin studentfest. Och det är två år kvar dit!  

image8

Kommentarer
Postat av: Ester

Gudars vad jag har skrattat igenkännande åt det här inlägget!! Så himla fyndigt formulerat! Jag kan riktigt se Y framför mig när hon bara måste göra saker istället för att plugga. Jag är förresten likadan... :-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback