Tips för bokaffärer

Idag tog vi en sväng till Auburn som ligger en bit in i Alabama. Det är en vacker stad med många fina gamla hus och ett stort, tjusigt universitet.
Där finns även en gullig bokhandel som har roliga tematräffar och fin skyltning i butiken. På en avdelning har de bara en massa böcker som är inslagna i kraftigt papper, och på pappret står det en beskrivning av boken, men inga titlar och inga författare. 
Ibland anordnar de bok/vin-kvällar där folk köper en biljett som ger dem en upplevelse där de får flytta mellan fem platser i butiken. På varje plats får de en presentation av en bok, och så får de dmaka ett vin som ska passa till den boken. När de är klara får de behålla sin favoritbok, och sedan finns det en möjlighet att köpa det vinet man gillade bäst i butiken.
(null)

(null)
Ganska rolig idé, eller hur?

Glass

När man blir sugen på glass i värmen i Georgia. (null)


Chattahoochee River, eller ”When now becomes then”

Det rinner en stor flod vid vid Columbus. Den har många meandringar, har bitvis stilla vatten, och andra partier med virvlande strömmar och vattenfall. I floden finns både sköldpaddor och alligatorer. Christian berättade att han har sett sköldpaddor dyka upp där. (null)
Floden utgör gränsen mellan Georgia och Alabama.
Vid stranden finns det en fantastisk staty som föreställer en flicka som sitter och ritar. (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Atlanta

Jag är på besök hos min dotter Yvanna och hennes man Christian i Fort Moore i Georgia.
När jag kom fram fick jag ett så fint välkomnande med ett överlevnadskit i mitt sovrum. (null)
I huset finns flera roliga blomsterarrangemang. (null)

(null)

(null)

(null)
Jag klev upp klockan 4 på morgonen hemma i Stockholm i onsdags. Trots att det var vid den tiden på dygnet så var det alldeles ljummet utomhus.
Sedan satt jag i ett luftkonditionerat, nästan lite kyligt, flygplan till New York. (null)
På alla platser i planet satt det en bildskärm på ryggstödet till stolen framför, så man kunde titta på film, lyssna på musik, spela olika quiz och följa resan på en karta. Den kartsn var väldigt rolig med en bild som gick att zooma in och ut, och man kunde "snurra" på jordklotet och hitta önskad plats i världen. Jag nördade ner mig och gjorde nedslag på olika platser där jag zoomade in och tittade lite närmare på hur det såg ut.
Och så hann jag titta på två långfilmer. Först tittade jag på "Barbie" och upptäckte att den var roligare och mer feministisk än jag hade föreställt mig. 
Därefter tittade jag på en ganska charmig film som jag inte hade hört talas om. (null)
Den här var skönt underhållande med charmiga karaktärer. Kan rekommenderas!

När jag kom fram till New York traskade jag runt i den luftkonditionerade flygplatsbyggnaden tills jag kom till ett lokaltåg som skulle ta mig till rätt terminal. När jag klev ut från tåget skulle jag bara gå ut genom ett par stora glasdörrar för en kort promenad till rätt terminal för anslutningsflyget mot Atlanta. När dörrarna gled upp var luften utanför så het att det kändes som att kliva in i en varm vägg.
Hettan och luftfuktigheten gjorde att luften kändes kompakt.

På planet

Snart på väg mot New York, och därifrån vidare till Atlanta. (null)


Snart mot Georgia

Jag har åkt till Liljeholmen för att fixa det sista innan jag åker iväg mot Georgia. Där ska jag träffa min yngsta dotter och hennes man, som har bott där sedan i slutet av januari. Vi har fått fira födelsedagar och påsk på distans, så nu ska det bli roligt att äntligen få ses på riktigt igen.
Innan jag gör sista kontrollen av alla papper och min packning har jag tagit en fika på stan.  (null)