Nya utmaningen nummer 63: Hur jag lärde mig att simma

Här har jag absolut inget märkvärdigt att komma med. Jag gick i en helt vanlig simskola utomhus i en badvik på sommaren. Där fick vi först lära oss torrsim, så då satt vi ett gäng på stranden och övade simrörelserna. Sedan fick vi plaska runt med simdynor fram och tillbaka längs bryggan medan "badis" gick fram och tillbaka och höll i en lång pinne med en bygel längst ut. När man efter en stund fick prova att ta några simtag utan dynan höll han fram bygeln så att man skulle kunna greppa tag i den om man blev rädd.
Efter några dagar kom jag på hur man skulle göra, så då höll han bara bygeln strax framför mig en liten stund, och när han ansåg att jag kunde simma lyfte han upp bygeln igen och nickade med ett nöjt leende.

Kommentarer
Postat av: Ninni

Det där känner jag igen =)

Kramen

Svar: Det var nog ganska effektiv undervisning. De flesta lärde sig simma ganska snabbt!
Fia

Postat av: Anna Filipendula Rudbeckia

Jaaadå jag har gjort precis som du..och snart blev jag en helt orädd liten fisk som badade heeela halva dagarna om sommaren. Var nästan mer i vattnet än på land :)

Svar: Jag tyckte också att det var underbart att bada i timmar! Numera är jag inte lika modig. Gillar att simma men är fegare.
Fia

2013-08-21 @ 20:47:17
URL: http://filipendula.blogg.se
Postat av: lillasyster

Har de fortfarande simskola på Nicksta? Det var härdande under kalla sommardagar.

Svar: Jag tror inte att det är simskola där längre. Jag tror att all simundervisning är i badhuset under vintern.
Fia

2013-08-22 @ 10:19:03
Postat av: Hanna

Liknar min egen upplevelse. Vi utförde den i vatten som höll 13-18 grader. 18 var dock väldigt väldigt ovanligt. Sen kom varm choklad. Sen kom varm bil med uppvevade rutor, bilvärmen på.

Svar: Åh, vad mysigt! Vad god chokladen måste vara då! Det är ju alltid gott med varm choklad, men det finns tillfällen då det blir nästan himmelskt gott!
Fia

2013-08-22 @ 22:08:24
URL: http://hannasplats.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback