Kan någon förklara syftet?

Det är ju så otroligt krångligt att kommentera på bloggar numera, med verifikationskoderna som måste fyllas i för att kommentaren ska publiceras. Det märks verkligen på det minskade antalet kommentarer överallt.
Många bloggar som tidigare hade långa rader av kommentarer på varje inlägg har numera en handfull. När jag precis hade startat min blogg för några år sedan hade jag en ganska liten läsarskara, men många kommentarer varje dag. När jag tittar på besöksstatistiken har jag mångdubbelt fler läsare idag, men väldigt få kommentarer. När jag själv ska kommentera hos någon annan blir det ofta krångel med verifikationerna, eller nästan omöjligt att tolka de förvridna bokstäverna som ska skrivas in, så det är ganska ofta som jag ger upp och struntar i att skriva något.
Är det någon som vet om det finns ett syfte med att det ska vara så svårt att se vilka tecken man ska skriva in? Varför måste de vara så svårtolkade? Ökar det säkerheten? Och vad var det som var orsaken till att verifikationerna behövdes? På vilket sätt var det osäkert?

Kommentarer
Postat av: Anna ..tassar in..

Ja var för..det frågar jag mig med...och har lagt ned tid på att söka efter fakta..men inte hittat någon alls..och varför är det bara vissa bloggar? Hos dig behöver jag aldrig verifiera. Kan man göra nån inställning själv? Jag vet iaf inte hur..och har egentligen ingen aning om folk måste lösa en knepig verifieringskod varje gång här på Filipendulska.

Postat av: Hanna

Det är allt för irriterande. Särskilt när man inte får välja själv på bloggen om de ska finnas eller inte. Ibland dyker de upp här på blogg.se också. Men inte alltid. Djäfvulens påfund.

2012-03-07 @ 19:10:49
URL: http://hannasplats.blogg.se/
Postat av: Bella Davis - MODELL BLOGG

hej hoppas allt är bra! Gillar du fashion & beauty? Kolla då in mitt senaste inlägg och anmäl dig gärna till min modell blogg:) Kram Bella

2012-03-07 @ 19:17:55
URL: http://blogg.veckorevyn.com/belladavis/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback