#Blogg100 2016 - dag 8

Jag har nyss sett första avsnittet av "Gympaläraren" på svt1. Det är inspelat på min förra skola. Jag bytte från den skolan till min nuvarande skola för 7 år sedan, och jag märker att en hel del har förändrats. Väggar har fått ny färg, olika rum har bytt verksamhet, det gamla biblioteket verkar ha fått väggarna bortplockade så att det har blivit ett uppehållsrum. De som satt i personalrummet var till största delen gamla bekanta, och gympaläraren Tommy som jobbar på skolan är en riktig slitvarg, en eldsjäl som alltid har varit engagerad i sitt ämne.
Jag blev lite förskräckt över att det var så många som skolkade från idrottslektionerna, och inte rörde på sig speciellt mycket i sitt vardagsliv. Det är en skrämmande bild att så unga människor är så passiva att de kommer att drabbas av skador och sjukdomar som vanligtvis drabbar riktigt gamla människor.
Jag som tycker att det verkar som om det är ett ökat intresse för att träna och röra på sig, men kan det vara på det viset att det mest är vuxna/medelålders personer som har ett träningsintresse, samtidigt som ungdomar blir alltmer stillasittande?

Kommentarer
Postat av: Anna-Lena

Det som fattas för alla, både unga och gamla, är nog den naturliga vardagsmotionen. Skulle jag tro. Att ta cykeln när man ska bort (till skolan t.ex., eller till jobbet, affären, kompisen, träningen, skogen, bion etc.).
Eller att helt enkelt gå. Trappor istället för hiss.
T.ex.

Postat av: Ester

Sju år sedan... Var tar åren vägen?

Svar: Ja, kan du förstå?
Fia

2016-03-30 @ 14:46:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback