Utmaning dag 46: Your dream home

Dagarna rasslar undan, och det börjar närma sig mitten av uppdraget. Idag är uppdraget att berätta om mitt drömhem.
Jag skulle förstås kunna lägga upp bilder på tjusiga lägenheter eller lyxiga hus, men det är faktiskt inte vad jag drömmer om. Jag gillar doften av jord, solen som skickar sina värmande strålar genom lövverket, äppelträd med blänkande äpplen, krusbärsbuskar, vinbärsbuskar och jordgubbsplantor som är så vackra och bjuder på rena godiset. Jag älskar att pyssla och plantera kryddväxter och tomater, rabarber och vackra ängsblommor, så mitt drömhem är långt från Stureplan, får jag väl lov att säga. Jag skulle gärna ha några trivsamt kacklande små hönor också, men jag har börjat bli lite lat och tycker att det är skönt att rå om tiden och slippa ha ansvar för djur, efter att ha haft ganska många djur i min ägo.
All den här kärleken till jorden och det som växer och spirar har jag haft med mig hela livet, kanske mycket beroende på huset på bilden.
 
Så där ska man ju ha det. En liten glasveranda att sitta och kura i när vindarna viner med iskyla, men där man kan slå upp dörrarna mot värmen och solen när man vill. Kanske få se några kvicka fladdermöss fara förbi på sommarnätterna. Få duka upp med nybakta bullar och hallonsaft ute på gräsmattan.
Någon annan får ta hand om lyxvåningen vid Stureplan, jag drar mig hellre tillbaka till stugan...

Kommentarer
Postat av: Anna-Lena

Så härligt!

Postat av: lillsyrran

Gulligt.

2013-04-09 @ 21:19:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback