Mr Sam Vete på axeln

Förra veckan var sanslös. Jag åkte till jobbet i ottan och kom hem först när mörkret hade fallit, så jag släpade mig hemåt i sällskap med ett gäng gigantiska kloakråttor, som lockats upp av nattens skyddande mörker (det var självklart inte sant, men jag försökte krydda berättelsen lite grann).
Jag klev på bussen strax efter sex flera morgnar och hade fulltecknat schema hela dagarna. När dagens lektioner var genomförda hade jag möten, samtal och en massa eftersläpande arbete som höll mig kvar på jobbet ända tills fläktsystemet stängdes av automatiskt och det blev en märklig tystnad i alla salar och korridorer. En kväll hade en kollega och jag föräldramöte där några personer dröjde kvar för lite trivsamt småprat, så att jag missade åttatåget och var tvungen att vänta en halvtimme på nästa. Halv tio smög jag in genom min ytterdörr.
I går var det äntligen en rimlig längd på arbetsdagen, så jag hann faktiskt springa en runda på kvällen. Första löprundan på minst fem veckor, så det kändes bra.
I dag var jag kallad till en konferens efter jobbet, på en skola en mil från min vanliga arbetsplats. När jag kom hem fick jag en otrolig lust att tappa upp ett skumbad och ligga och softa och sippa på lite vin. I kylskåpet står nämligen en nästan full vinflaska, eftersom det bara gick åt en liten slurk i helgen.
Men vad hände då? Jo, Luther skickade en liten löpare som stod på min ena axel och agiterade både miljö- och nykterhetspropaganda, han sa att han hette Sam Vete. Alltså blev det bara en snabb dusch och en kopp te. Helt ok, men inte så lyxigt.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Jag har en utter som ibland dyker upp axeln. Lika jäkla irriterande. Alltså när börjar utterjakten?

Postat av: Tompa

Man ska alltid kolla den andra axeln också. Där kan det sitta en liten jävel och säga att det är ok att lyda sina lustar. Och den jäveln har ofta väldigt övertygande argument.

2010-10-12 @ 21:53:02
URL: http://nikkodango.blogg.se/
Postat av: Fia

Hanna: Jag skulle nog rekommendera tjuvjakt i det läget!

Tompa: Jag vet! Ibland behöver det inte vara så övertygande argument, utan han är bara allmänt högljudd och överröstar den andra stackaren.

2010-10-12 @ 22:00:21
Postat av: Erik "Semlan"

Den där Sam V. är så tråkig. Håller med Tompa, killen på andra axeln hade nog låtit dig ta det där skumbadet. Nu blev jag sugen på något dylikt, vill bli av med olustkänslan efter Holland-Sverige matchen... fast kanske lite sent nu?

2010-10-12 @ 22:58:34
URL: http://erik56.blogg.se/
Postat av: elena cn

Nä men! Nu blev jag snopen...vilken taskig en den där Sam. jag tykte nog att du var värd både bad och en liten skvätt vin!

2010-10-14 @ 14:51:50
URL: http://elenassida.blogg.se/
Postat av: Dot Yva

Men! Vardagslyx är högst nödvändigt! Livsnödvändigt faktiskt. Speciellt om man just haft en sådan vecka! Kram!

2010-10-14 @ 22:51:20
Postat av: Anonym

Yvanna som skrev alltså... Kom på att du visst har en till dotter med liknande namn ;)

2010-10-14 @ 22:52:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback