Sista färden

Idag samlade vi ihop ett antal entusiastiska motorcykelkamrater för att åka säsongens sista hojtur, allmänt kallad "Sista färden". Vi valde ut särskilt åkvänliga vägar som, efter en sväng på ca 8 mil, skulle leda oss till ett populärt café som ger en generös rabatt till hojåkare.
Solen tittade fram bakom molnen med jämna mellanrum och skickade värmande strålar både på oss och ett gäng veteransbilsförare samt en stor grupp hurtiga cyklister. Det gjorde att vi fick mer sensommar- än höstkänsla, och vi blev vankelmodiga och funderar på att ses ännu en gång innan vi lägger täcket på hojen och pussar hjälmarna godnatt för vintern. Då kommer vi att kalla turen för "Absolut sista färden". Vi får se hur det blir med det. Vädret kan ju vara förrädiskt, och rätt som det är smäller det till och blir svinkallt och glashalt.


När vi kom hem fick jag ett ryck och gick igenom alla våra specerier.  Tyvärr måste jag bekänna att vi var väldigt äckliga. Vi hade en hel del som hade passerat bäst före-datum med råge. Det fanns havregryn, mjölpåsar och brödmixer som hade uppnått en imponerande ålder. Dessvärre är det ju ingen merit för livsmedel, så de fick lämna hemmet omgående, och nu tror jag att vi kan klara en granskning av hälsovårdsnämnden utan anmärkning.

Hur bra är ni på att gå igenom alla påsar och förpackningar och kasta allt gammalt?


Kommentarer
Postat av: tingeling

Jag är verkligen in´te duktig på att hålla efter i skafferiet men vi har oå haft sådana rensningsdagar

och det är så skönt efteråt kram tingeling

Postat av: ejmis

Jag gör något ryck ibland och gör då fynd ungefär som dina.

2008-10-05 @ 09:39:59
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: Mia

Undrar om jag inte fick med mig en mjölpåse i flytten som hade sett sina bästa dagar...kunde vara bra att ha kanske...till att fylla ut soporna med!

2008-10-05 @ 18:43:33
URL: http://matmia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback