Jag ska börja med röksignaler i stället

image81

Vi hade fungerande mobiltelefoner, med bra täckning, även vid vistelse på skärgårdsöar och ute till havs. Så ringde "Mera mobil" och kom med ett lockande erbjudande till maken, så han nappade på det och beställde byte av abonnemang för oss alla. Som belöning skulle vi inom ett par dagar få nya, fina telefoner med massor av finesser.
Dagarna gick, och det dök aldrig upp några telefoner. Efter två veckor ringde vi och undrade om det hade blivit något missförstånd. Nej, det har bara blivit en försening i leveransen,sa de då. Inom två veckor ska ni ha era telefoner. Två veckor till gick, och vi hördeåter av oss. Nu hade hela lagret blivit restat, och vi skulle få en ännu finare modell om vi bara gav oss till tåls lite till.
Eftersom det var ett firmaabonnemang hade vi inte ångervecka, så vi beslöt oss för att vänta lite till.
Med jämna mellanrum hörde vi av oss och fick nya förklaringar hela tiden. I juli, efter två månader, hörde vi av oss igen och meddelade att vi ville bryta avtalet, eftersom de inte höll sin del av avtalet. Då vädjade försäljaren oss att vänta några dagar till, så skulle han skicka ÄNNU finare telefoner. Hela lagret hade blivit stulet (!) och det var därför vi hade fått vänta så länge. Vi gick med på att avvakta till 2 augusti.Hade vi inte fått våra telefoner då var vi överens om att avtalet skulle upphöra omedelbart.
Den 3 augusti upphörde avtalet, eftersom inga telefoner hade nått oss. Vi kontaktade då Tele2/Comviq och tecknade ett nytt avtal. Abonnemangsavtalet skickades in, och inom 10 dagar skulle vi ha fått våra nya SIM-kort. Samma dag skulle våra gamla aboonnemang släckas ner.
Den 13 augusti stängdes mycket riktigt de gamla abonnemangen, men inga nya kort hade kommit. Vi ringde då till Tele2  den 14  augusti och kollade vad det kunde bero på. Där fanns överhuvudtaget inga noteringar om samtalet från den 3 augusti, och de hade inga nya anteckningar om oss (bara gamla anteckningar från tidigare abonnemang). Vi förklarade läget, och säljaren skulle lösa det hela snabbt, så han bad oss faxa in avtalen (som vi skrivit ut från nätet för att det skulle gå så fort som möjligt) Vi faxade alla papper den 15 augusti.
Efter några dagar ringde vi och kollade hur det hela hade framskridit. Då förstod de inte vad vi pratade om. Säljaren som vi tidigare hade pratat med (och som vi skulle skicka avtalet till med "attention") hade varit ledig ett par dagar, och de andra kunde inte se hans ärenden. Samma dag hade vi även fått tillbaka ett av papperen från det första utskicket  vi gjorde.
Vi förklarade då att vi hade skickat in en komplett uppsättning avtal i två omgångar, och så frågade vi om de hade rutiner att notera samtal mm, och om de i så fall kunde ta del av våra tidigare kontakter. De kunde då se att vi hade haft någon form av kontakt.
De fick då tag i "Vår" gamla säljare, och han kollade alla sina papper, och sa att allt var klart. Nya SIM-kort skulle komma inom en vecka.

En vecka gick, och vi saknade fortfarande kort.

Idag hade vi en förnyad kontakt. En kvinnlig säljare tittade igenom sina filer, och kunde konstatera att vi hade varit kunder för ett par år sedan. Vi berättade då vilka turer det hade varit i det här ärendet, och hon tyckte givetvis att det var konstigt, men efter vad hon kunde se hade inte ens kontakten mellan Tele2 och Telenor tagits än! Dvs porteringen var inte klar, inte ens påbörjad!!!
Det som gäller nu är att faxa in alla papper i morgon igen (för tredje gången!), och sen hoppas vi att vi får nya SIM-kort någon gång. Jag hade mycket stort förtroende för Tele2/Comviq, men jag måste säga att fötroendet har falnat betydligt.
Fungerar det inte snart kommer vi att göra upp en eld utanför huset, och i fortsättningen skickar vi röksignaler.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Röksignaler verkar
vara ett bättre förslag det blir billigt oxå kram ting.......

2007-08-28 @ 21:51:14
Postat av: Pia

men hur klarar ni er? utan mobiler menar jag

Postat av: F

Pia: först förstod jag inte hur vi skulle klara oss, men nu efter en vecka utan telefon är det - skönt!

2007-08-29 @ 21:34:37
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: Y dotter

Jag har känt mig handikappad.. kan du förstå? En tonårstjej utan mobil..! Jag har inte riktigt varit
complete så att säga.. Hu, vilka minnen.. ;)

2007-08-31 @ 16:09:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback