Ett gammalt foto

Jag rotade lite i en av mina lådor, och hittade ett gammalt foto. I högstadiet hade jag lite brevvänner från olika länder. Bland annat brevväxlade jag med den här killen från Ghana.
Jag minns inte längre vad han hette, och jag har inte kvar några av breven från honom. Men jag minns att han skrev så trevliga brev, där han berättade om sin vardag, sina traditioner och sitt land. På baksidan av det här fotot har han berättat att det här var hans "native dress" och att bilden är tagen i hans skola, efter deras "speech and price ceremony".
Den dagen hade de tillåtelse, eller var snarare tvingade att bära sina nationaldräkter. Just den här dräkten kallas "Kente". Den här typen av dräkt var inte maskintillverkad, utan vävdes  för hand "and some wooden implement" (där förstår jag inte riktigt hur trämaterial är kopplat till tillverkningen).
På bilden står han i en rondell vid sin skola, som kallas Jen Richard Circle (oklart om det var namnet på skolan eller rondellen).
Tänk att skriva så trevlig information om fotot och inte underteckna med sitt namn!
Jag minns att breven alltid var intressanta och underhållande, men jag minns inte när vi slutade skriva till varandra. Var jag för ung, barnslig och ytlig för att uppskatta de seriösa breven? Var det jag som slutade svara?
Undrar hur det är med honom idag? Undrar vad han har sysslat med. 
Han verkade så klok, så jag hoppas att han har fått jobba med något betydelsefullt i landet.
(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback