Bonnauktion

Det låg en enkel reklamlapp om en auktion i vår brevlåda. Alltså lappen låg i brevlådan, det var inte auktionen som skulle äga rum där.
Det finns massor av loppisar överallt i trakten, och man kan göra roliga fynd på många ställen. En del ställen verkar mest ha ställt ut saker i garaget när de har rensat förrådet, och så sätter de upp en loppisskylt. Men många andra har en blandning av gammalt och nytt och man kan plötsligt hitta saker som man blir alldeles kär i.
 
Men nu var det alltså en auktion. Det lär ju jättespännnade. Auktionen skulle vara på bygdegården, intill fotbollsplanen, alldeles bredvid fotbollslagets lilla klubbhus. Jag såg framför mig hur det skulle vara gamla möbler och bruksföremål, hantarbeten, verktyg, porslin, tavlor...ja, ni vet. Och jag såg framför mig hur en skämtsam, bullrande värmlänning skulle stå och berätta roliga historier och svinga klubban.
Det skulle vara visning av föremålen strax innan auktionen började, så vi skulle hinna med ett svalkande bad efter dagens röjande av uthus, vedhuggning och pysslande av blommor och allt annat som vi hade ägnat oss åt i den gassande solen. Vi kollade för säkerhets skull att vi hade lite kontanter på oss, och så hoppades vi att de skulle ta swish om det blev lite dyrare.
När vi kom till bygdegården blev vi genast lite betänksamma, för på gårdsplanen stod några urtjusiga danska designmöbler i en grupp, och ett elegant vitrinskåp stod precis vid ingången.
Inne i lokalen var auktionsföremålen fördelade i tre små rum. Och det var genomgående lyxsaker. Äkta mattor, dyr glaskonst, tavlor av Ulrika Hydien Vallien, Lars Lerin och Gunilla Mann och flera andra kända konstnärer. Vi insåg att våra skramlande kontantkassor knappt ens skulle räcka till en kopp kaffe.
Auktionsförrättaren, som inte alls var en gemytlig värmlänning, utan en väldigt elegant överklass-stockholmare, började presentera några av föremålen, och han började med mattorna. "Den här mattan är handknutet silke på ullbotten, det är det finaste man kan få tag i. Den här är dessutom signerad, och det gör den extra unik. I butik skulle den här förmodligen kosta cirka 60 000, men ni kanske har turen att fynda lite idag!". Och så presenterade han några fler saker. Hans röst blev mer och mer avlägsen ju längre bort vi kom, när vi diskret smög ut ur lokalen och åkte hem och startade grillen i stället.

Kommentarer
Postat av: Mösstanten

Oj vilken flopp! Inte vad man väntar sig i bygdegården precis. Skumt.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback