Knepigt läge

När jag var på väg hem för ett par veckor sedan studsade jag till när en man kom bärande på en stor skyltdocka. Det såg så roligt ut att jag ville ta en bild på honom och dockan. Ännu roligare såg det ut när jag gick runt hörnet där det stod en naken skyltdocka och tittade in genom en öppen dörr.
 
 När jag kikade in genom dörren stod en hel grupp dockor där, som ett slags nudisternas mingelparty, men utan drinkar.
 
Inne i rummet satt en ensam docka elegant uppflugen på ett bord. Undrar varför hon inte fick vara med på partyt?
 När jag stod och skrattade åt det absurda i nakenpartyt i det lilla förrådet hejdade sig mannen och sa att jag kunde få en av dockorna. Den var lite avskavd och skulle kastas. Jag tänkte efter lite och tyckte att det var en kul idé, tänkte att det säkert skulle dyka upp ett tillfälle då det skulle vara roligt att använda sig av en skyltdocka.
 
Ni kan försöka föreställa er munterheten hos de människor som fick syn på mig när jag bar hem min nya jättedocka. Nu står den i två delar i mitt vardagsrum. Jag ska hitta ett lämpligt tillfälle att bära ner den till mitt källarförråd. Det är inte alldeles enkelt. Det kommer att se makabert ut om jag kommer släpande på kroppsdelar till källaren. Det skulle även se makabert ut om jag bär ner den hopmonterad, och dessutom är den ganska tung och otymplig.
Jag har ingen nytta av den i lägenheten. Den är närmare två meter lång och smal som en sticka, så mina kläder skulle inte passa på den.
Och sen kommer nästa problem. Kommer folk att få hjärtinfarkt när de kommer ner i källaren och det står en lång, naken kvinna och stirrar tomt framför sig i ett av förråden? Bör den delas upp i delar innan jag ställer den i förrådet? Eller blir folk ännu mer förskräckta och tror att de just har avslöjat ett styckmord? Och om jag täcker över den med ett stort tygstycke...ser inte det ännu mer suspekt ut? Som om man har försökt dölja ett genomfört styckmord? Tänk om tyget inte riktigt täcker allt så att det råkar sticka fram en hand eller en fot? Kommer grannen att kalla på polis då?
Bör jag klä på dockan för att det ska se mindre otäckt ut? Eller är det ännu skummare med en påklädd skyltdocka i ett källarförråd?
Hur bör jag hantera det här dilemmat?
 

Kommentarer
Postat av: Anna-Lena

Du får hänga den i en så´n där tyggarderob som kan stängas med en dragkedja. Kul förresten, att ha en skyltdocka. Rätt vad det är så kommer den till användning.

Svar: Jag kunde aldrig föreställa mig att jag skulle ha enskyltdocka i min ägo.
Fia

2015-10-24 @ 21:41:25
Postat av: Anonym

När jag jobbade i Försvarsmakten hade vi på ett av kontoren jag var på fått två uniformer i present, en norsk och en österrikisk. Vi hade en skyltdocka som bytte mellan de två uniformerna och hade en resväska där den andra låg nerpackad. Så mycket kul vi hade med den dockan! Den var med i luciatåg, placerades inne på kontor som "överraskning" och en gång var den "kidnappad" med utpressningsbrev och allt...

Svar: Härligt!
Fia

2015-10-25 @ 21:15:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback