Nya utmaningen nummer 74: Mina goda och dåliga miljöval

Jag försöker leva miljövänligt så ofta jag kan. Jag har tex åkt kommunalt till jobbet i flera år av miljöskäl, men nu orkade jag inte med ännu ett år med mina långa resor, så jag har köpt bil. På det viset sparar jag mer än två timmars restid varje dag (!) men det svider lite i miljösamvetet.
Det känns viktigt att vårda, underhålla och reparera saker snarare än att bara förbruka och kasta. Kläder som känns omoderna eller tråkiga lämnar jag in till tex Erikshjälpen. Jag väljer hellre närodlad mat än mat som medför långväga transporter. 
Jag undviker starka och miljöbelastande kemikalier när det finns mer miljövänliga alternativ, där utnyttjar jag ofta mina kunskaper i kemi. Jag betalar hellre några kronor extra för en KRAV-produkt än något okänt billigt märke.
Men jag är en miljöbov när det gäller tex sköljmedel. Jag överdoserar alldeles för ofta den väldoftande, men inte så miljövänliga vätskan. Mina duschar är ofta onödigt långa och varma. Jag använder hårtork väldigt ofta. Brödrosten drar en massa energi, fritösen likaså. Det kanske inte är helt nödvändigt att ha badrumsgolvet så himla varmt. Handdukstorken kanske inte är nödvändig. Handdukarna kanske torkar ändå om de hänger luftigt.
Jag har en himla massa elektroniska saker som ska laddas och slösar energi.  
 
Men jag strävar hela tiden efter att göra små förbättringar!

Kommentarer
Postat av: Anna-Lena

Jo, man lever nog inte riktigt som man skulle vilja...

Svar: Nej, men man kan ju alltid försöka göra några goda miljöval
Fia


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback