Blue

Är det dimman som ligger tät och gör hela världen till ett grått töcken som gör det, eller är det Allhelgonahelgen med påminnelsen om att det är så många kära som har lämnat oss som gör det, eller är det de allt kortare dagarna som gör det, eller är det känslan av att jobba för hårt utan att få ny energi påfylld som gör det, eller är det helt enkelt så att det ligger i luften idag, men jag känner hur melankolin sveper runt i rummet och sträcker sina knotiga fingrar mot mig för att gripa tag i mig. Jag försöker ducka och parera, men varje gång de utsträckta händerna nuddar mig känner jag hur det sticker till lite och ett litet mentalt sår har uppstått, och det krävs tid och omsorg för att det ska läka.
Botemedlet brukar vara skratt och värme, långa naturpromenader och lungor som fylls av ny, ren luft.

Kommentarer
Postat av: Anna

Mmmm ibland är det trixigt att hitta tråden..gnistan fladdrar..men jag tror att just den här tiden är sådan för många. Snart vänder det Fia..

Svar: Ja, vi vet ju alla att det vänder, och att det kan kännas lite motigt så här års, men att det snart känns bättre igen. Det hjälpte faktiskt lite att ta en långpromenad och känna den friska höstluften mot ansiktet :)
Fia

Postat av: Anna-Lena

Känn lugnet. November är den vilande månaden. Allt lugnar ner sig. Naturen förbereder sig för vintern. Lampor och ljus tänds. Hemma kan friden lägra sig. Vila i det dova, gråa. Känn inga krav.

(Lätt att säga kanske. Men det är så jag tycker. Jag skulle verkligen inte vilja hoppa över den här tiden... Fast visst kommer melankolin smygande ibland. Jag tror den hör till livet...).

Svar: Ja, man behöver nog lite melankoli för att bromsa världen lite ibland. Tack för dina kloka ord!
Fia

2013-11-03 @ 16:10:21
URL: http://mammselen.blogg.se
Postat av: Mia

Ibland känns det som om precis ALLT det där kväver en, suger musten ur en...men bättre tider ska komma, kram på dig!

Svar: Tack! Kram tillbaka!
Fia

2013-11-03 @ 18:49:24
URL: http://www.matmia.blogg.se
Postat av: Yvanna

<3

Svar: <3
Fia

2013-11-13 @ 00:36:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback