Nya utmaningen nummer 57: Kloka ord som har gjort intryck på mig

Nu har jag suttit och funderat på vilka kloka ord jag ska berätta om. Det har varit flera tillfällen då jag har haft bekymmer av olika slag och lite uppmuntrande och kloka ord har gjort att jag har fått ny ork och sett nya möjligheter, och det har varit andra tillfällen då arbetskamrater har varit så kloka så att alla andra har fått energi och lust.
 
Men när barn säger kloka ord kan man bli alldeles däckad. Jag minns till exempel att jag hade en lite skruttunge som elev i en klass. Hon hade det verkligen kämpigt i kvadrat i sitt unga liv, och när hon berättade om sina bekymmer för mig satt jag med alldeles tårblanka ögon och fick kämpa för att hålla rösten stadig när vi talade med varandra. Hon dröjde sig kvar efter skolan flera dagar i rad för att få prata lite under en period då hennes tillvaro var extra rörig. Allra helst skulle jag ha velat ta den lilla flickan i handen och ta hem henne så att hon skulle få lugn och ro, hela och rena kläder, mat på bordet, trygg nattsömn och lite skrattstunder med familjespel och lekar. Men det kan man ju självklart inte göra, utan man måste lösa det på annat sätt.
Den lilla flickan tittade stadigt på mig med sina stora blå ögon, som lyste av ett allvar man inte tror ska finnas hos ett barn, och så sa hon:
- Jag brukar tänka att jag har ett uppdrag som väntar på mig. När jag blir stor ska jag hjälpa barn, och då kan jag komma ihåg hur det kan kännas när man är ledsen, så då kommer jag att kunna trösta dem.
Då brast det för mig, så tårarna började rinna (och jag känner tårarna välla fram även nu bara jag tänker på den lilla skruttan och hennes klokhet). Fattar ni? Hon var så tålmodig och klok och kunde liksom se förbi alla sina svårigheter och kunde planera för sin framtid på det fantastiska sättet.
 
Och för er som undrar hur det gick för henne - allt löste sig på ett riktigt, riktigt bra sätt. Hon hamnade i trygg Bullerbymiljö och fick det bra. 

Kommentarer
Postat av: irene

åh kära nån...

Svar: Hmmm...
Fia

2013-08-18 @ 19:50:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback