Nya utmaningen nummer 36: Det värsta jag tillverkat

Jag minns att jag var i behov av en speciell jacka när jag skulle ut och resa när jag var tonåring. Jackan skulle vara lätt att bära, ha praktiska fickor, fungera i olka sammanhang, vara skapligt snygg men ändå lite rolig och vara personlig. Så jag bestämde mig för att sy en egen jacka.
Jag hittade ett stort stycke denimtyg som skulle räcka till en jacka till mig. Jag tog en gammal jacka som mall och gjorde ett halvslarvigt mönster, kanske på tidningspapper eller på ett gammalt lakan, nu minns jag inte så noga. För att förenkla det hela och för att det skulle gå riktigt snabbt skippade jag alla krångligheter vid ärmhål och ärmanpassningar. Jag brydde mig inte heller om att göra några noggranna figuranpassningar, utan det hela blev relativt mycket rakt.
Så när jackan var klar hade den nästan formen av en jacka från ett ryskt fångläger, men i blå denim i stället för brun vadmal. Den var alldeles rak, med stora fickor, en stor luva och ett alldeles för kraftigt blixtlås som knäppning. Jag tyckte att den blev väldigt ful. Den satt illa i största allmänhet och speciellt illa satt den över axlarna. 
Jag försökte rädda situationen genom att sy en kanal för resår på ryggen i midjehöjd, lite inspirerad av Mah Jong-jackorna som var väldigt populära. Jackan blev inte mycket bättre. 
Jag sydde fast ett par färgglada knappar på ficklocken. Inte särskilt mycket bättre.
Jag försökte övertyga min mamma om att hon borde ta emot jackan. Hon provade, och lämnade tillbaka den med förklaringen att den var lite för liten för henne (hon var nästan 15 cm längre än jag).Jag är inte säker på att den var för liten, för med den passformen skulle den passa, eller misspassa om man så vill, vem som helst.
Att lämna jackan till min långe och kraftigt byggda pappa var inte att tänka på. Han skulle förmodligen inte heller ha uppskattat modellen.
Mina syskon var nog inte så entusiastiska heller. Mina bröder var inte särskilt imponerade av min skapelse och min lillasyster var så himla liten, hade just börjat skolan.
Så jag tog helt enkelt min egenhändigt tillverkade jacka och lämnade den i en UFF-låda.
 
Så var det med det. Jag har sytt något bättre plagg vid andra tillfällen.
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna-Lena

äsch...tänk om du var stilbildande...

Svar: Det kommer kanske ...
Fia

Postat av: Anonym

aaaaaaaaasch, jag sydde också en förfärlig skapelse av kraftigt denimtyg (det skulle ju vara ordentligt och praktiskt)anorackmodell, raka stycken och huva. Huvva!!! säjer jag bara...

Svar: Men vi har skaparlust i alla fall ! :)
Fia

2013-08-02 @ 21:02:33
Postat av: Anonym

Det var jag, irene

2013-08-02 @ 21:02:58
Postat av: lillsyrran

Att mamma lämnade tillbaka den säger en hel del om dess utseende... Hon ville ju aldrig säga nej eller vara o-uppmuntrande.

Svar: Nej, det var ett svårt trauma. ;)
Fia

2013-08-05 @ 21:50:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback