Kanske något enahanda ämnen....

I morse var det inte Tom Jones som körde bussen. I dag var det en temperamentsfull italienare (vill jag tro, men han kan möjligen ha annan härkomst, men jag gillar tanken på en ilsken italienare som har åkt iväg från sin kritstrecksrandiga släkt på Sicilien för att utforska det kalla norden) som lidelsefullt slog ut sina armar för att visa sitt missnöje med medtrafikanter som hade ett omdömeslöst beteende.
Jag lovade dyrt och heligt att vittna om att en liten Ford kommit frän vänster och försummat sin väjningsplikt i en liten lurig korsning på en liten väg, bara aningen större än en kostig, som bussen trafikerar för att transportera folk även till avlägsna arbetsplatser på morgnarna. Bussen som egentligen hade förkörsrätt var tvungen att tvärbromsa för att inte mosa den lilla, lilla Forden som snabbt (men felaktigt) pilade förbi. Busschauffören spände ögonen i mig med utslagna armar i en typiskt upprörd/uppgiven maffialiknande gest samtidigt som han frågade om jag såg vad som hände. När jag nickande bekräftade att jag hade sett lagbrottet frågade han om jag kunde ha vittnat om han skulle ha råkat klämma ihop bilen till en tunn foliestrimma i händelse av sammanstötning (ja, han sa väl inte precis så, men det var andemeningen). Jag lovade att jag skulle ha vittnat i så fall, för det var ju glasklart vilken trafikfara den lilla Forden var. Fast jag lovade kanske även eftersom jag inte visste om han händelsevis hade ett avsågat vapen i en fiollåda inne i förarhytten. Han verkade oerhört temperamentsfull, som sagt.
Resten av vägen muttrade han oupphörligt om både medtrafikanter och dåligt underhållna vägar, och när jag och min arbetskamrat klev av bussen avfyrade han ett strålande leende och önskade oss en trevlig dag.
Snabba kast i humöret må jag säga!

Kommentarer
Postat av: Annelie

Labil är kanske hans mellannamn :-)

Postat av: Fia

Annelie: Antonio Labilo Corleone?

2011-02-23 @ 10:16:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback