Mänsklig färddator

När jag satt på bussen på väg hem från jobbet idag stod bussen plötsligt i fel fil. Busschauffören vände sig mot mig och sa:
- Nu står jag i fel fil va? Jag ska kanske svänga till vänster nu?
Jag kunde bara bekräfta att bussen borde köra till vänster, men att det skulle bli lite bökigt eftersom bussen stod i filen för färd rakt framåt eller till höger.
- Det här blir knivigt. Jag får faktiskt lite ont i magen, beklagade han sig, innan han med en vågad manöver kastade sig åt vänster så fort trafikljuset slog om till grönt.
Efter en kort stund blev han osäker vid en ny vägkorsning, och bad om hjälp även då. Han verkade lite generad över sin osäkerhet, för han berättade att han tyckte att det var så svårt att hitta eftersom han bara hade kört den turen en enda gång tidigare, och då i fullt dagsljus.
- Jag hittar inte så bra, ska du åka ända till ändhållplatsen? frågade han precis när jag hade ett stenkast till min hållplats. Eftersom jag skulle kliva av erbjöd sig en dam som satt på sätet bakom mig att hoppa fram och lotsa chauffören vidare i den mörknande eftermiddagen. Jag hoppas att de kom fram välbehållna och utan större missöden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback