Vännen från gymnasiet

När jag gick i gymnasiet var jag väldigt aktiv i Amnesty International. Jag var med i en grupp där vi alla brann för att göra något mot orättvisor. Vi skrev brev på brev till myndigheter och makthavare angående de fångar vi hade fått oss tilldelade. Vi stod regelbundet på stan och samlade in pengar för att skicka till anhöriga till de fängslade personerna, eller till avgifter för att de skulle få en anständig rättegång.
Vi hade även temaveckor med utställningar och information på biblioteket, där vi hade ett arbetsschema för att bemanna utställningen och kunna svara på frågor och ragga nya medlemmar och stödmedlemmar.
Den vän jag skrev om i förra inlägget, var med i samma grupp, och vi brukade alltid samarbeta och ha arbetspassen ihop.
Vid ett tillfälle blev vi ganska rastlösa och skulle ta en rast, så vi gick runt och strosade i lokalerna. När vi passerade en lite skymd dörr blev vi så nyfikna så vi kände på den, och eftersom den var olåst slank vi in. Vi kom in i ett trapphus med en spiraltrappa, och vi ville givetvis kolla vart trappan ledde. Den ledde till en dörr, som stod lite på glänt. Naturligtvis gick vi in även där, och vi kom in i ett kompakt mörker, samtidigt som dörren gick i lås bakom oss.
Inom bråkdelen av en sekund insåg vi att vi hade hamnat bakom ridåerna i bion/salongen/på scenen och på scenen stod just en person och höll ett föredrag för en fullsatt salong. Och där stod vi och vågade knappt andas eller titta på varandra, för vi var livrädda att börja skratta och avslöja vårt gömställe.
Vi lyckades faktiskt stå alldeles stilla och tysta tills föredragshållaren var klar. Jag vet inte hur lång tid det tog, men det kändes som en eveighet, och det var ett ruskigt tråkigt föredrag.


Kommentarer
Postat av: Charlie

Men sen lärde ni er väl att kolla så att dörrar inte gick i baklås bakom er?

2009-09-01 @ 18:26:04
Postat av: Ninni

hihi sicket äventyr!!

Postat av: Mumin

Ha ha ha vilken härlig solskenshistoria:)) Det är såna minnen man ska ta fram när man är lite ledsen. Att skratta är ju en bra medicin, eller hur? Kram vännnen! Mumin

2009-09-01 @ 21:40:29
Postat av: Soffie

oj vilken grej ni va med om,

tack för din goa kommentar om min Nellie:O)

kram

2009-09-01 @ 23:13:14
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Lena

Du har alltid nån rolig historia på lut! :) Man skrattar gott varje gång!

Men jag satte kaffet i halsen när jag läste dina tidigare inlägg...verkligen jättetråkigt att läsa om din separation.

Önskar dig all lycka med ditt nya liv och hoppas du snart kommer i ordning!

Varma kramar!!!

2009-09-02 @ 11:38:19
URL: http://cruelladelena.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback