Roligt och förbryllande!

Det här roliga sifferpysslet har jag hittat hos Socrate. Testa själva! Man kan inte sluta, utan testar om och om igen.

Kommentarer
Postat av: Junitjej [Vinn en laptop-väska!]

Det är inte värt att jag prövar då, för annars kommer jag inte i tid till jobbet.

Postat av: Mumin

Nä usch det orkar jag inte med idag ha ha men du får ha en trevlig dag. Kram Mumin

2008-12-10 @ 06:36:09
Postat av: frktjatlund

Jag är så tråkig att jag var tvungen att ta reda på hur upplägget var.

Första siffergruppering per färg var på en ledd. Grupperingen per hus var på andra ledden, t ex svarta gruppen siffror 7, 11, 8, 24, 19 var uppdelade på ett hus var.

Klickade man först på svart knapp och sen på hus E så kunde bara rätt siffra vara 7.

2008-12-10 @ 10:59:04
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: Socrate

Okay Fia. Här kommer en sorts lösning som jag tror på, från en av min äldste sons bästa polare, tillika halvt uppvuxen i vårt hem

VAR SNÄLL OCH PUBLICERA DEN INTE ÄN PÅ NÅN VECKA FÖR DET VORE KUL OM FLER FICK CHANSEN ATT KLURA LITE! Och vill du klura lite till själv så bara skippa att läsa vidare:

haha här kommer förklaringen. det är en dator som sköter hela grejen. precis som en miniräknare. 1+1 blir 2 (dumt exempel men det bygger på en så enkel princip)

alltså du hade rätt om dörr grejen. det kvittar vilken dörr du väljer så visar den den siffra du valt. och sen efter det tar den 2 nummer ifrån samma färg från det du valde från början.

med tanke på att, precis som du sa, först väljer du ett nummer i en färg. resten av sakerna du väljer är bara saker som ska få dig att tro att dom spelar någon roll men det är bara för att du ska komma o tänka på annat och vad gör för skillnad och för att du inte ska kunna lista ut hur detta funkar.

iallafall.

efter att du valt en siffra i en viss färg får du välja hur. då är det nämnligen så att alla nummer är omkastade så att inget nummer som förut var i samma färg är i samma hus. låt oss säga att du valt nummer 19 som är svart. sen kommer färgvalet som inte spelar någon som helst roll. bara ställer till problem i ens lilla hjärna. sen ska du välja hus.

nu väljer du 19 men oj titta, varken 7,8,11 eller 24 som tidigare var svarta finns i huset där nummer 19 finns. alltså vet "miniräknaren" att du valt nummer 19 med tanke på att inget utav talen 3,5,22,23,27 var svarta i det första du gjorde.

och ja det kvittar helt och hållet vilken dörr du börjar med. med tanke på att datorn vet direkt vilket nummer du valt så börjar den automatiskt med det. sen har jag märkt att dom 2 siffror som dyker upp efter det är från samma färgnummer du valde från början. fråga mig inte varför. men nått måste den ju välja:p

så ja, det här är bara ett programmerat "mattetal" som jag sa innan. en väldigt enkel förklaring. det är precis som att miniräknaren vet att 5plus5 är 10. för jag orkar inte förklara systemet med ettor och nollor:p men det här bygger på samma princip. aja skitsamma jag hoppas inte det här blev för luddigt. jag antar att ni alla redan listat ut det här men aja, nu fick ni er en lite halvluddig förklaring hah.

vännen Socrate

2008-12-10 @ 11:56:33
URL: http://socrate.blogg.se/
Postat av: Ninni

Haha hur funkar det här..ja Socrate har ju en lösning!!

2008-12-10 @ 18:13:09
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: Anna

Ja himmel det är mycket med siffror du..

2008-12-10 @ 18:45:46
URL: http://filipendula.blogg.se/
Postat av: Socrate

Tack snälla Fia för att du lyssnade på min stilla bön. Inom kort kan ju både du och jag synka en simultan publicering av lösningen...vännen Socrate

2008-12-11 @ 09:26:08
URL: http://socrate.blogg.se/
Postat av: Socrate

Tror nog att frktjatlund har en trovärdig förklaring

som kan räcka gott. Jag har redigerat lite i min vän Kulans förklaring, då den var lite svammlig.vännen Socrate

vännen Socrate

2008-12-15 @ 12:11:01
URL: http://socrate.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback