Ansiktslyftning av vardagsrum i stugan

Vardagsrummet har varit i tillräckligt bra skick för att kunna användas utan akutåtgärd. Men tapeterna var inte så jätteroliga, och de hängde löst på flera ställen. När det mest akuta i huset har blivit åtgärdat börjar man ju kolla på vad som ska prioriteras härnäst. Och då kände i att vardagsrummet behövde en ansiktslyftning.
Den gamla tapeten var troligen från början av 80-talet.
Den senaste tiden hade den börjat torka och lossna på allt fler ställen (även om vi hade ställt till det lite extra genom att lyfta på flikarna här)
Det kändes som om allt i hela rummet var i en tråkig gråskala. Allt såg väldigt grått och färglöst ut.
Det här är en detaljbild som knappast skulle hamna på framsidan i en heminredningstidning.
Här en detaljbild på medaljongtapeten. Jag vet att det håller på att bli modernt igen med medlajongtapeter, men efter att ha sett min livsdos av medaljongtapeter yrkesmässigt på 80-talet har jag svårt att uppskatta mönstret.
När vi började riva bort alla tapeter som satt löst dök det upp gamla tapetlager under. Den där grå med svajande linjer tyckte jag väldigt mycket om. Den skulle jag vilja ha i lägenheten i stan!
Det var fantastiskt spännande att se flera lager med olika tapeter dyka upp på väggen. Så roligt att fundera på hur rummet såg ut med de olika mönstren, och hur länge sedan det såg ut på det viset.
I det här läget finns ingen återvändo! Nu måste allt det gamla plockas bort och det nya sättas upp!
Här har den nya tapeten börjat komma upp på väggen. Det är mycket pillande med tapeten vid tjocka elledningar, små vrår och annat som finns på väggen.
TV-hörnet är klart för användning, men lite återstår att göra i rummet i övrigt.
Den här väggen får fixas dag 2!
På den väggen satt en liten lucka - mot vedspisen i köket bakom väggen. Den var övermålad med ett tjockt lager gulvit målarfärg (Den syns bredvid det lilla bruna bokskåpet på andra bilden uppifrån i det här inlägget). Så här fin blev den efter en rejäl putsning med en roterande stålborste på en slipmaskin. Nu är den en prydnad på väggen!
Det lilla bokskåpet stod i ett hörn i en second hand-butik i mitt kvarter i Stockholm. Det såg lite risigt ut, och det fanns inga hyllplan, men jag tyckte ändå att luckorna var så fina med glaset och det roliga mönstret, så jag tyckte att det var värt 100 kronor. Och nu är det jättefint med nya hyllplan av glas, som glasmästaren har skurit till på millimetern.
Nu är väggarna klara, så nu är det bara att stöka till bordet igen! Och så gäller det att hitta passande gardiner.

Kommentarer
Postat av: Lois

Verkligen ett ansiktslyft!

2019-01-06 @ 12:27:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback