Inlägg 77: #Blogg 100 Nya saker

Jag har alltid tänkt på mig själv som ganska flexibel, så där att det inte stör mig så mycket om jag tvingas kasta om planer med mycket kort varsel, dvs ganska tolerant mot förändringar.
Men jag gillar inte att byta kalender, väska, plånbok, dator eller telefon. Jag gillar att ha gamla välbekanta saker som jag vet hur de fungerar. Då är jag otroligt konservativ
Nu har jag precis bytt telefon, och det är ett elände att komma underfund med alla nya knappar och funktioner. Jag vet att när jag bytte telefon senast, för drygt fyra år sedan, så hade jag ett slit med all nya funktioner. Jag kunde till exempel inte svara i telefonen de tre första gångerna det ringde. Jag tryckte och tryckte på den gröna luren, men inget hände. Till slut var det någon som berättade att jag skulle dra luren åt sidan, och då gick det ju bättre.
Nu har jag nya knappar och nya funktioner, och gamla välbekanta appar har uppgraderats och bytt utseende. Jag känner mig förvirrad och tänker att jag bara ska använda telefonen till att ringa på. Jag har inte lust att lära mig alla konstiga saker.
Dessutom fick jag hjälp hos "mobiltelefondoktorn" med att lägga över adresslista och foton. Däremot fick de inte lägga över meddelanden och notiser pga datasäkerhetsregler.
När mannen bakom disken höll på med mina bilder tittade han upp och sa: Oj, det här kommer att ta tid. Du har väldigt många bilder...
Och det är klart att det har blivit många bilder. Jag fotograferar ofta och gärna det jag ser i min omgivning. Och jag fotograferar gärna roliga händelser tillsammans med nära och kära. Och jag fotograferar mina elever då och då när de laborerar, jobbar praktiskt eller sitter och jobbar i största allmänhet. Dessutom dokumenterar jag tex anteckningar från tavlan och liknande för att kunna använda senare. Så det har blivit många, många bilder. Någon gång ska jag sätta mig och rensa bort gamla ointressanta saker, dubletter och oskarpa bilder.
 
Så nu har jag en gammal telefon som innehåller mina gamla meddelanden, och en ny telefon som innehåller resten. 
Det enklaste vore om saker höll i evighet så att man aldrig skulle behöva byta.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna-Lena

Ojojoj... jag som har världens enklaste mobiltelefon och tänker köpa sonens "gamla", med en massa funktioner. Mest bara för att jag vill ha kameran.
Hur ska det gå för mig då, som inte alls är intresserad av alla andra finesser?

Svar: Det finns helt klart många finesser på min telefon som känns totalt onödiga för min del. Men man kan ju använda det man vill och strunta i resten.
Fia

Postat av: lillsyrran

Ja, det är konstigt att man är ett sådant vanedjur. Båda mina mejlprogram har helt bytt utseende nu och jag känner mig så lost.

Svar: Jag har fortfarande inte förlikat mig med Windows8
Fia

2014-05-16 @ 06:16:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback