Inlägg 35: #Blogg 100

 Jag hade några elever som skötte sig illa idag, och det var både tråkigt och jobbigt att reda ut det hela och prata  allvar med de berörda eleverna. De hade svårt att se sitt eget ansvar i det som hade hänt, så de skyllde på andra människor och alla möjliga andra saker. De tyckte till exempel inte att de hade kommit för sent, trots att de övriga eleverna i klassen redan hade fått instruktioner och hade kommit igång med sitt arbete. I stället påstod de att alla andra hade kommit för tidigt! Jo, det är sant! De anklagade sina klasskamrater för att ha kommit för tidigt.
 
Jag kände hur energin bara rann sin väg, och arbetslusten var närmast obefintlig, och det var en sån dag då jag började överväga att börja jobba med något annat.
 
När jag sen kom hem strålade solen från en blå himmel, det var varmt och gott på balkongen och sjön nedanför min balkong glittrade i solskenet. Barrträden är vackert gröna, och de nakna grenarna på lövträden börjar få små gröna öron. Långt ute över sjön cirklar olika fåglar. Änder tar korta flygturer, för de är ganska lata, och har gott om mat. Några gudingar har hittat hit, fast de ju borde trivas bättre ute vid kusten. Några svanar flög makligt med sitt speciella svischande ljud och så kom en fiskgjuse svävande och spejade över vattnet. Den vackra utsikten och några chokladbitar gav lite ny energi.

Kommentarer
Postat av: Ylva

Puss!

Svar: Puss!
Fia

2014-04-04 @ 21:18:42
Postat av: TantGlad

Gott med lite chocklad då, så man får lite energi efter en sån dag.
Ha en fin helg nu!

Svar: Det gäller att sortera bort det som knycker energi och hitta det som ger nya krafter i stället!
Fia

Postat av: Anna

Mmmmm jag kan helt förstå dig..ibland känns det liksom hopplöst..

Men så glimtar våren till o tröstar..

Svar: Både ljus och dofter på våren känns så gott.
Fia

2014-04-05 @ 22:47:17
URL: http://filipendula.blogg.se
Postat av: Erik Semlan

Herre gud, vilka jobbiga ungar. Trist att de skulle tjaffsa så där. Ibland förstår man verkligen inte varför, de är ju förlorare från början. Orka!
Bra att du kunde hämta ny energi från din balkong och ett par chokladbitar.

Svar: Ja, ibland tappar man ork när det alltid är problem med samma ungar. Det är jobbigt med negativa beteenden som inte ändras trots föräldrakontakter och en massa andra åtgärder. Problemet är stort och ligger någon annanstans, men hamnar i knät på oss lärare ändå.
Fia


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback