Nya utmaningen nummer 78: En historisk person jag skulle ha velat träffa

Vilka möjligheter den här rubriken ger! Här kan man välja fritt mellan olika perioder och länder. Tänk vad spännande att få sitta och lyssna till resonemanget då någon galenpanna började påstå att jorden var rund! Vad intressant att få höra hur de argumenterade för och emot det nya tokiga påståendet.
Eller tänk att få vara med när de upptäckte att de kunde tämja elden!
Eller att få lyssna hur Hitler resonerade. Han kan ju inte ha handlat av ren ondska, utan han måste verkligen ha trott på det han gjorde. Han måste ha varit övertygad om att han gjorde något gott för sitt land, precis som fascismen framstår som ond och grym i våra ögon, men ideologin måste ha varit gynnsam för någon.
Tänk att få träffa Jeanne d´Arc! Eller Florence Nightingale! Eller Marie Curie!
Fast allra helst skulle jag vilja träffa Einstein. Det värsta är att jag i så fall skulle bli handlöst förälskad i honom och därefter få tillbringa resten av mitt liv med brustet hjärta.
Men det skulle det vara värt!

Kommentarer
Postat av: Anna Filipendula Rudbeckia

Hi hi ja det kan det vara värt..vilken galen tanke..att få välja någon bara så där..hmmm vem skulle jag vilja träffa..ska klura på det :)

Svar: Jag hoppas att du berättar när du har valt historisk person att träffa! Det vore så kul att få höra vem du väljer.
Fia


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback