Dagens bästa

Gårdagen innehöll ju några irriterande moment, men det kompenserades idag. Jag hade bestämt mig för att försöka byta glödlampa på min bil själv eftersom det skulle kosta 1400 kronor att göra det på verkstad, men innan jag gjorde det ville jag titta på en utställning på Fotografiska. Det känns extra roligt att gå dit, eftersom jag  fick ett årskort dit i födelsedagspresent av mina döttrar.
Det finns flera starka utställningar samtidigt på Fotografiska just nu, och när jag hade strosat runt passade jag på att åka och tanka min tomma bil på hemvägen.
På macken hade de en slags servicedag då de erbjöd sig att kolla olja, spolarvätska och lite annat, så där som de gjorde på alla bensinstationer förr i tiden.
De kollade oljan och konstaterade att den verkade nybytt (kanske två-tre veckor sedan jag fyllde på) men att det behövde fyllas på lite mer så att det inte bara var strax över miniminivå. Sedan kollade de spolarvätskan (som jag också hade bytt från sommarvarianten till vintervarianten för två veckor sedan) och det visade sig att den skulle klara -40 grader. Jag nämnde för föreståndaren att min bil var enögd och att jag hade köpt glödlampor som jag skulle byta ut.
- Men det kan jag hjälpa dig med! sa den vänlige mannen, och körde in min bil i en tvätthall som skydd för regnet.
Han började skruva vid lamphållarna men blev lite fundersam över hur det skulle gå till, så först kollade vi i instruktionsboken, och sedan hämtade han sin mekaniker. Mekanikern stod och fixade med min bil i 45 min - 1 timme, och till slut var glödlampor bytta och bilen var fulltankad, med ny fräsch olja och rätt sorts spolarvätska. Då kom den trevliga överraskningen! De bjöd på hela arbetskostnaden! Som skulle kosta minst 1400:- på märkesverkstaden! Jag behövde bara betala för råvaror och lampor!
Innan jag åkte hem svängde jag in till ett konditori och köpte en fin tårta som jag åkte och lämnade på macken som tack.
Och så åkte jag till Mekonomen och lämnade tillbaka lamporna jag köpte för knappt två veckor sedan. Nu behöver jag ju inte dem!

Kommentarer
Postat av: Lois/ohemul

Älskar sådant här!

Svar: Visst är det toppen!
Fia

Postat av: Anna-Lena

fantastiskt! Vilken drömdag.

Svar: Ibland händer det!
Fia

2013-11-01 @ 22:19:05
Postat av: Lissen

Tala om service och så snäll dom var som tog sig all den tiden. Så värda tårtan!

Ha en fin helg. // Lissen

Svar: Gullpojkar, det var bad de var!
Fia

2013-11-01 @ 22:36:54
URL: http://lissento.blogg.se
Postat av: lillsyrran

Sådant där kan man leva på länge, att det finns sådana som inte alltid sätter plånboken främst. Fint att du bjöd på tårta.

Svar: Det hade varit värt flera tårtor!
Fia

2013-11-04 @ 18:33:32
Postat av: irene

Fenomenalt så bra det löste sig. Tänk så länge du själv skulle stått utan att lyckas (?) och med avskavd hud på knogarna (!) Det sista behövde du ju till matlagningen senare...

Svar: Jag insåg när jag såg hur den erfarna mekanikern slet med problemet, att jag aldrig i världen skulle ha klarat av det hela.
Fia

2013-11-05 @ 09:05:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback