Ärligt talat...

Jag vet att folk är upprörda över köttfusket med hästkött i olika köttprodukter. Om jag ska vara alldeles ärlig äter jag hästkött från en häst som har fått vara ute och rört på sig och har fått anständig omvårdnad, hellre än jag äter gris- och nötkött från köttproducenter som praktiskt taget staplar djuren på hög och aldrig låter dem få utevistelse eller ett värdigt liv. Jag tycker att det har betydelse både hur de har fått leva sitt liv och vilken slaktmetod som används.
Det finns många som påpekar att hästkött från gamla travare kan innehålla halter av hormonstörande preparat som hästen har fått äta. Det låter ju alldeles fsasnsfullt, men å andra sidan kan man inte alltid garantera att fläsk- och nötkött är fritt från rester av antibiotika och andra sjukdomar, eftersom sjukdomar och infektioner grasserar i de vidriga köttfabriker med sanitär olägenhet med hopträngda djur i mängd för att öka lönsamheten.
Det måste vara värt att betala några kronor extra för att få kött från djur som både har fått leva på ett anständigt sätt och har slaktats på ett humant sätt.
 
Men det finns ju vettiga uppfödare: http://rafnagard.wordpress.com/
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna-Lena

Jag håller med dig. Det som är irriterande är väl att innehållsförteckningen inte stämmer med vad innehållet verkligen består av.
Köper man lokalproducerat, så kan man förhoppningsvis ha lite större koll.
(Brukar själv köpa Gustafskorv.... gjord av hästkött. Jättegod).

Svar: Jag håller absolut med om att det är oroväckande med all falsk marknadsföring och bluffande med innehållsförteckningen. Hoppas verkligen att det kan bli konsumenttryck och politiska beslut som minskar fuskandet.
Fia


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback