Kärlekstema och nya insikter

Vi har haft en temadag om kärlek på vår skola. Varje årskurs har haft ett speciellt program med olika pass under dagen. Niorna har fått titta på ett avsnitt av "Kärleksbubblan" som svt har visat. Det avsnittet handlade om en ung tjej som har genomgått en rad kirurgiska och icke-kirurgiska behandlingar för att förändra sitt utseende på olika sätt. Trots de många ingreppen var hon inte nöjd med sig själv, utan hon överväger intimkirurgi för att bli nöjd med utseendet på sina blygdläppar. Det är ett fantastiskt intressant program, som beskriver den här tjejen och hennes operationer utan att vare sig försköna eller fördöma ingreppen.
Det finns några teoretiska avsnitt i programmet, med en beskrivning av olika ingrepp, kostnad, konsekvenser och risker. Några av våra äldsta kollegor hade inte tidigare hört talas om några av de omnämnda ingreppen, så de blev väldigt fascinerade av allt man kan göra. Igår hörde jag hur de diskuterade analblekning inne i fikarummet.
Det känns trevligt att man kan bidra till nya samtalsämnen på jobbet!

Kommentarer
Postat av: Anna ..tassar in..

Tänk vi har oxå diskuterat detta i fikarummet..ett program som verkligen väcker debatt.. onekligen. Jag tycker du är kaxig o rak som tar upp detta med både elever och kollegor.Himmel vilken bra lärare du är..rak i ryggen Fia..visa medaljen ( det betyder att du är typ..bäst)

Postat av: lillsyrran

När jag såg det programmet blev jag otroligt provocerad. De där hemska läkarna som går med på att göra sakerna på unga helt normala tjejer.

Gå med i Läkare utan gränser i stället och gör något vettigt av er statligt finansierade utbildning!

Ps tror programmet heter Skönhetsbubblan, så nyfikna hittar det på SVT play ds

2012-05-05 @ 10:55:39
Postat av: Mia

Tänk ändå, vad skönt att sånt här tas upp i skolan...

Kram på dig o ha en fin lördag! Här snöar det, hurraaaaa (not)

2012-05-05 @ 11:05:05
URL: http://matmia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback