Eftertanke

Nu är det tidig morgon på årets näst sista dag. Jag försöker sortera i mitt minne för att komma ihåg vad som egentligen har hänt det här året. Det har hänt stora och små saker, roliga och ledsamma, tokiga, onödiga och nödvändiga. Visst är det så att man alltid liksom gör avstamp inför nya år, och mentalt vänder blad, och hoppas att det kommande året ska bli bra.
Man ska bli en bättre människa och bekämpa sina egna dåliga vanor och egenskaper, och så hoppas man att ödet har planerat en massa roliga saker, men att man ska besparas elände om det är möjligt.
Man hoppas att galenskaper i världen ska försvinna, och att människor ska kunna leva samman utan att slå ihjäl varandra under religionens, vattentillgångens eller politikens täckmantel.
Jag hoppas att det kommande året ska innehålla många kloka beslut från både makthavare och gräsrötter, och att alla små barn, och vuxna också för den delen, ska behålla glittret i ögonen och det underbara skrattet som börjar i magen och går via hjärtat innan det lämnar munnen.
 
Vi struntar väl i nyårslöften och avger nyårsförhoppningar i stället?

Kommentarer
Postat av: Anna-Lena

Bra idé.

2012-12-30 @ 19:39:53
Postat av: Lillasyster

Vi börjar med att göra världen till en bättre plats imorgon tillsammans efter tolvslaget.

2012-12-30 @ 23:35:22
Postat av: Yvanna

Jag älskar dig, mamma! 2013 ska vi träffas och äta bullar oftare.

2013-01-01 @ 15:54:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback