Vinylskivor

När min pappa dog i somras tog jag hand om hela hans stora samling med vinylskivor. Vi bestämde oss för att kolla med någon av dem som sätter in annonser om att de vill  köpa vinylskivor.
Jag började med att ringa på den första annonsen. Där svarade en stressad person att hon ville att jag skulle ringa på kvällen. När jag återkom på kvällen ville hon att vi skulle höras följande dag i stället. Vid samtalet dagen efter ville hon att jag skulle rabbla upp alla skivor vi hade i samlingen, men eftersom jag inte hade sorterat dem särskilt bra föreslog jag att jag först skulle sortera dem, och att vi därefter skulle pratas vid. Kvinnan tyckte att det var en bra idé och sa att hon skulle ringa upp lite senare.
Hon har fortfarande inte ringt, fast det har gått flera veckor. Jag tolkar det som ointresse, och jag kommer givetvis inte att göra något nytt försök med den annonsören.
Nästa person hade lämnat ett mobilnummer i annonsen, så jag skickade ett sms med en kort beskrivning och en fråga om det var intressant. Inget svar.
Den tredje annonserar regelbundet varje vecka i morgontidningarna, med en halvstor annons. Det måste ju kosta en hel del, tänkte jag och satt emig vid datorn och skrev ett mail till den angivna mailadressen. Jag satte mig med hela den nysorterade skivsamlingen och sammanställde en lista på alla skivtitlar, artister och årtal för utgivning. Jag tänkte att det måste vara intressant för den som ska ta ställning till om det är den typen av skivor som kan passa. Nu har det gått ett par veckor och jag har fortfarande inte fått svar på mitt mail. I morse skrev jag igen och frågade om mailet hade kommit fram, och om skivorna kunde vara intressanta. Inget svar.
Det finns även ett telefonnummer i annonsen, men jag vet inte om det är någon idé att ringa. Det kanske är någon skum person som på bruten ryska tycker att jag är dum i huvudet som tror att de handlar med skivor. Jag borde ju fatta att det är ryska maffian som bedriver affärer med knark och människohandel och där kommer jag och stör dem med prat om vinylskivor!!!
 

Kommentarer
Postat av: Anna-Lena

Ska du verkligen sälja skivorna?

Det känns som om de ska vara kvar hos dig.

Postat av: Tompa

Skivtitlarna och låtarna kan ju vara koder. "Brown Sugar..." Blink blink blink. Eller ta bara A Whiter Shade of Pale: "One of sixteen Vestal virgins, who were heading for the coast.." Vit slavhandel, med geografisk position och allting.

2011-10-26 @ 21:54:00
Postat av: lillsyrran

Skriv att du har skivan "Cocain" så får vi se vad som händer.

2011-10-27 @ 16:48:50
Postat av: Jazzhoppan

Aha då fattar jag varför en kille kom fram till mig å frågade om jag ville köpa vinylskivor! ;-)

2011-10-29 @ 01:50:26
URL: http://jazzhoppan.blogg.se/
Postat av: Fia

Anna-Lena: Jag har ingen skivspelare längre. Men några av skivorna är jag sugen på att spela in digitalt.

Tompa: Ja, det är precis det jag misstänker!

Syrran: Jag ska testa!

Jazzhoppan: Ja, eller hur? Och du trodde att han pratade om musik?

2011-10-29 @ 06:28:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback