Under bältet-snack

Visst är det märkligt det här med offentliga toaletter. Vissa toaletter är så otroligt äckliga att man inte vill gå in där, utan man skulle hellre ta skammen att läcka på öppen gata (jag måste bara påpeka att jag menar rent hypotetiskt - det har aldrig hänt). När det gäller toaletter på biografer och teatrar konstaterar man varje gång att de är löjligt underdimensionerade. Fast det är klart - de kanske har en tidsstudieman som kartlägger besöksfrekvensen under tex en vecka. Om man då bokför alla besök och dividerar med antalet timmar på en vecka är behovet inte så stort per timme. Så rent statistiskt skulle det aldrig behöva bli kö.
När man står i den långa kön och det äntligen är dags att gå in på toaletten finns det några stressande faktorer. Det kan tex vara stressande om det är tunna väggar eller dörrar och man vill förrätta sina behov ljudlöst, men det känns som om allt man gör förstärks genom toahyttens konstruktion, eftersom utformningen tydligen har gjort att den är en otroligt effektiv akustiklåda. Jag vet inte hur man effektivast ska vara ljudlös. Kanske placera ut en papperssnutt i keramikkröken i förväg och försiktigt strila på den för att dämpa det forsande ljudet? Man bör också ha undvikit gasbildande maträtter som kål och rå lök och sånt, för det kan få generande effekter.
Om man går in på en toalett där föregående besökare har...tja gjort "nummer två" kan det bli lite jobbigt. Det värsta är inte att behöva känna eventuellt kvarvarande odörer, utan det värsta är att när man själv har klarat av sitt akuta behov måste man gå ut genom dörren till en ny väntande person. Ska man då bara gå och låtsas som ingenting, eller ska man beklagande säga:"Det luktade jätteäckligt härinne redan innan jag gick in". Kommer de att tro på det i så fall? Eller kommer de att tro att det är en klen ursäkt? Personen som var skyldig har ju redan lämnat lokalen och lyckades förmodligen se helt oberörd ut.
Eller ska man helt enkelt för säkerhets skull vända sig till nästa person redan innan man går in: "Oj, känner du hur det luktar härinne?" Och så kan man le lite vänligt överseende samtidigt som man käckt kliver in och visar att man står pall för både det ena och det andra.
Och överallt är det samma fenomen: Kön till damernas är jättelång, medan det inte verkar vara någon kö alls till herrarnas. Varför?

Kommentarer
Postat av: Matilda

Väldigt intressanta observationer!

Postat av: lillsyrran

Åh, jag instämmer på varje punkt! Detta är nog allas dilemma.

2011-10-11 @ 10:52:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback