Det här blev det av alla ingredienserna från tidigare inlägg!
Ingredienser: (4 port)
.
2 färska röda thailändska chili
2 msk olja
2 vitlöksklyftor, pressade
4 schalottenlökar, hackade
2 citrongrässtjälkar, skivade
rivet skal från 1-2 limefrukter
1 msk currypasta
2 msk råsocker
450 g mager och urbenad lammstek eller lammfilé
3 dl kokosmjölk
175 g körsbärstomater, delade i halvor
1 msk hackad koriander
.
Tillagning:
Kärna ur och finhacka chilin och lägg den åt sidan.
Hetta upp oljan i en stor, förvärmd wokpanna. Lägg i vitlök, schalottenlök, citrongräs, lime, currypasta, socker och chili och woka i 2 minuter. (Jag använder en vanlig, stor stekpanna)
Strimla eller tärna lammköttet fint, lägg det i wokpannan och woka i 5 minuter. Vänd ordentligt så att köttet blir jämnt täckt av kryddblandningen.
Häll i kokosmjölken i wokpannan och låt den koka upp. Sänk sedan värmen och sjud i 20 minuter.
Tillsätt körsbärstomater och hackad koriander och sjud i ytterligare 5 minuter.
.
Serveras med nykokt ris.
.
.
När man tillagar den här rätten luktar det gott i hela köket av alla goda kryddor.
Kommentarer
Postat av: Anna ..
Gott gott i gott gott...det är lyx med sådan mat..
Postat av: Erik "Semlan"
Luktade säkert jättegott! Ser gott ut. :-)
Men jag ser ingen diskussion om lukter (som du skrev i kommentaren)???
Tack för den, förresten...
Trackback