Nytt bidrag till matbloggen

Jag vill gärna dela med mig när jag har upplevt smaksensationer, så här kommer ännu ett recept. Det här är supersmarriga köttfärsbiffar som gör att man äter alldeles för mycket, och sedan ligger platt på soffan och flämtar. Men det kan det vara värt ibland, eller hur?

ÄDELOSTFYLLDA KÖTTFÄRSBIFFAR
4 portioner
2 bakpotatisar
1 msk olivolja
1 krm torkad dragon
400 g blandfärs
1 riven gul lök
1 rivet äpple
50 g smulad ädelost
3 ägg
1 msk socker
3 dl grädde
2 citroner
1 msk koncentrerad kalvfond
1 krm cayennepeppar
salt och peppar
bladpersilja
1. Värm ugnen till 200 grader. Skär potatisen i klyftor. Blanchera klyftorna i ca 4 minuter i kokande vatten. Häll av vattnet. Lägg upp potatisen i en eldfast form och blanda den med olivolja, dragon, salt och peppar och baka i ugnen i 15-20 minuter. Vänd klyftorna efter halva tiden.
2. Blanda färsen med lök, äpple, ost och ägg. Krydda och forma till biffar.
3. Smält sockret tills det blir ljusbrunt och flytande, häll då på grädden. Pressa ur saften från citronerna och häll ned citronsaften och kalvfond. Låt koka ner en aning på svag värme. Smaka av.
4. Stek biffarna ca 3 minuter på varje sida. Garnera med persilja.
Det här är en alldeles fantastiskt god maträtt. Citronsåsen är pricken över i:et, så hoppa inte över den.

Kommentarer
Postat av: Ester

Åh, vad gott det låter!!

2011-01-12 @ 18:43:24
Postat av: Ester igen

Ordet "blanchera" var förresten nytt för mig!

2011-01-12 @ 18:45:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback