Recept
Ibland blir man sugen på att prova nya maträtter. Här kan jag komma med ett tips på en riktigt god maträtt som passar när det är mörkt och ruggigt.
Kryddig bulgur med lammfärs och yoghurtsås (4 port)
2 dl bulgur
1/2 blomkålshuvud, ca 300 g
400 g lammfärs
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
2 msk smör
2 skivade morötter
2 dl skivad purjolök
salt och peppar
Yoghurtsås:
2dl matlagningsyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk färsk hackad mynta
Serveringstips:
Strö hackad färsk koriander och persilja över och servera med yoghurtsåsen
1. Koka bulgur enligt beskrivningen på paketet. Spola sedan med kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
2. Dela blomkålen i små buketter. Fräs lammfärsen tillsammans med garam masala och gurkmeja i smör i en stor stekpanna. Lägg i grönsakerna och krydda med salt och peppar. Fräs färsen och grönsakerna i ca 4 minuter eller tills färsen är genomstekt och grönsakerna lagom krispiga.
3. Blanda yoghurten med vitlök och mynta till såsen. Smaka av.
4. Blanda till sist ner kokt bulgur i stekpannan och se till att allt blir varmt. Servera med hackad koriander, persilja och yoghurtsås.
Jättegott, och ganska snabblagat.
Kommentarer
Postat av: Ninni
Mm låter smaskens men jag skulle behöva byta ut lammfärsen mot nöt..klarar INTE lamm.
Föreslog min son att han skulle prova som modell men tror inte han nappade på idén.
Ha en goo dag, kramen
Postat av: lillsyrran
kolla här
http://www.its.caltech.edu/~atomic/snowcrystals/photos2/photos2.htm
Postat av: Hanna
Ett recept som fungerar även utan lamm för vegetarianer. Låter gott!
Trackback