Vädergudar, hallå!

Jag tittar lite oroligt ut mot den mörka himlen. Det har varit overkligt vackert väder i flera veckor, men just nu verkar det bli lågtryck och gråa dagar. Det känns inte bra med tanke på att alla våra nior ska ut i skogen och genomföra en orientering i eftermiddag.
Nästa vecka ska jag ut på fältarbete hela dagar med våra nior. Hela måndag , tisdag och onsdag ska nior ta vattenprover och kolla syrehalt, pH-värde och kvävehalter. Dessutom ska de inventera smådjur i vatten och i strandkanten för att senare analysera sambandet mellan arter/ antal och livsvillkor (syrehalt, kvävehalt, ljusförhållanden, strömmande/ stillastående vatten mm). De ska utöver det ha en överblick över hela ekosystemet, och vilken inverkan människan har på systemet. Visst låter det intressant? Tror ni att nior är överentusiastiska inför uppgiften? Tror ni att nior tycker det är kul om det regnar hela dagen, så de får stå i nördiga gummistövlar en hel dag? Tror ni att nior upplever det som uppfriskande när luften blir alldeles nytvättad och man får ta en fika med ett träd som regnskydd?

Kommentarer
Postat av: Annelie

Nej. Det tror jag inte.:-)

Postat av: Hanna

Nej. Men jag kommer gärna! :)

2008-10-02 @ 13:21:04
URL: http://hannasplats.blogg.se/
Postat av: Lissen

Njä, blir nog en massa muttranden!

Hej och hå vad du tränar, bra gjort!!!!

Ha det gott

2008-10-02 @ 14:51:06
URL: http://lissento.blogg.se/
Postat av: vivan

Nää...det tror jag inte!

Inte lätt att motivera dem heller...kramiz:)

2008-10-02 @ 14:56:04
URL: http://vwellermo.blogg.se/
Postat av: Mumin

Nä du om det regnar blir det nog inte poppis.......Kram

2008-10-02 @ 14:57:01
Postat av: Ninna

Uppgifterna låter intressanta, men jag vet också att i den åldern kan ett regnväder lätt göra så att lusten och entusiasmen försvinner (inte bara vid regnväder).Några år tidigare i ålder så hade de nog med glädje ägnat sig helhjärtat åt uppgiften, tror jag.Hoppas dagen blev bra.

2008-10-02 @ 16:27:28
URL: http://persiljeland.blogg.se/
Postat av: Ninna

Som sagt jag läste fel och kommenterade det ni ska göra nästa vecka.

2008-10-02 @ 19:19:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback