TV-kockar och knivbråk

Jag har precis sett Per Morberg laga mat på TV. Han verkar så skicklig så jag var tvungen att googla på honom,och det visade sig att han är utbildad kock. Inte konstigt att han har så snitsigt handlag.(Fast jag tycker att han är lite slabbig)
Vi har förresten ett par kompisar som är krögare. Han är kock och hon är kallskänka. De är alltid väldigt glada och positiva, och de skrattar och pysslar och är otroligt samkörda. Men det finns en sak de grälar om,och det är knivar.
Han är väldigt rädd om sina knivar, och vårdar dem ömt. När han har skurit upp eller hackat något vänder han alltid baksidan på knivbladet mot skärbrädan när han ska skrapa ner maten i stekpannan eller grytan, för han vill inte förstöra skärpan på knivseggen.  Hon däremot skrapar med eggen mot skärbrädan. Ibland blir de riktigt osams om skrapförfarandet. Men de har löst det genom att ha varsin uppsättning knivar, och de rör inte längre varandras.

Numera skrapar jag alltid med baksidan, för jag vill ju inte väcka Berras vrede...


Kommentarer
Postat av: Mumin

Ha ha det där låter som jag och Pippis:) kram på dig! Mumin

2008-08-07 @ 13:47:59
Postat av: Ulla

Jag tycker oxå att Per är lite för slabbig. Jag har svårt att se honom laga mat. Ang knivar, så förstår jag Berra. Jag försöker oxå tänka på att hålla ordning på mina knivar. Ang Pilgrim, så är det bara det märket jag samlar på, sen får jag andra sorters smycken oxå. Det är nu på "äldre" dagar som jag blivit tokig i smycken.

Postat av: Jazzhoppan

Jag gillar Per, just för han e så slabbig. Nu har han ett kök som det tillåts slabba i, mitt kök är alldeles för litet för det, det skulle stänka ut i hallen :-)

2008-08-07 @ 18:34:24
URL: http://jazzhoppan.blogg.se/
Postat av: ST

Jag brukar nästan alltid skrapa med "fel" sida...eggen.....förlåt/Stickan

2008-08-07 @ 20:43:30
Postat av: Kersti

Jag har också lärt mig att skrapa med baksidan. Sonen som går och utbildar sig till kock är på en som en hök om man gör på annat vis.

2008-08-08 @ 00:52:08
URL: http:/http://plommenad.blogg.se
Postat av: Ninni

Jag har lite svårt för Per...för han är lite sliskig hela karln!!Oj då gör jag fel med knivarna ständigt..inte konstigt att dom blir slöa.Ha en görbra dag..kram

2008-08-08 @ 10:53:19
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: Hanna

Inget går upp mot lite hederlig gammal matporr!Tack för tipset om Bounce förresten. Får se om jag hinner förbi. Kommer du? ;)

2008-08-08 @ 13:33:50
URL: http://hannasplats.blogg.se/
Postat av: Pialotta

Bra tips du har på knivar..

Jag har då aldrig tänkt på det, men så rätt så. jag har oxså sett Per Moberg som kock i stora huset, men jag gillar inte honom alls.. alldeles för slabbedaskig.. "Håret bör man ha i hårnät och nytvättat" inte kleta och krafsa i vid matlagning;-)

Det finns så många andra fina kockar sååååååååååååå

Min Kakomat är nu uppdaterad med gott till frukost:-)

Ha en fin fredgskväll

Kram

2008-08-08 @ 15:33:43
URL: http://kafferasten.blogg.se/
Postat av: Pia

jag ska bekänna.........jag skulle gärna ha honom i mitt kök tror att han skulle få hänga med in i sängkammaren också :)

2008-08-08 @ 22:52:43
URL: http://mammipiha.blogg.se/
Postat av: Eva

Jo, jag kikar också på Morberg och håller med om att det är intressant - och att han är lite slabbig :-) Reagerar lite på det där fingerslickandet hela tiden.

Tror inte jag skulle kunna vara ihop med en kock - mina knivar (de få jag har) är väldigt slöa... Har faktiskt lite nojja mot vassa knivar.

2008-08-09 @ 10:21:47
URL: http://suntliv2.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback