Skumma kunder

Efter makens ögonoperation igår passade vi på att äta lunch på ett vegetariskt matcafé på Hornsgatan 80. Som vanligt var maten där jättegod.
När vi hade ätit klart fick jag för mig att jag skulle titta på en symaskin i tygaffären som ligger tvärs över gatan. Maken hade ett par rejäla, skyddande solglasögon, eftersom han var nyopererad och ljuskänslig. När vi kom in i affären stod han kvar borta vid entrén en stund, för att vänja ögonen vid det disiga ljuset i lokalen.
Jag stod och pratade med expediten och fick information om olika symaskinsmodeller. Expediten tittade lite undrande på maken, som stod inomhus med mörka glasögon. Han kom på att det kanske var lite oartigt att ha glasögon på, så han gläntade lite på dem, för att få ögonkontakt med expediten, och sedan tog han på sig solglasögonen igen för att skona sina stackars ögon.
Det kändes som om expediten var lite spänd och stressad, och plötsligt insåg jag att hon måste undra över hans beteende, och dessutom kom jag på att hans pupiller var gigantiska efter de pupillvidgande dropparna han hade fått i samband med ingreppet.
Jag förklarade därför varför han såg ut som han gjorde och betedde sig som han gjorde.
- Åh, jaså, vad skönt.Jag undrade faktiskt lite över hans ögon, sa hon med ett lättat leende.

De hade tydligen haft problem med väldigt slipade tjuvar som hade haft olika fräcka strategier för att plocka på sig saker i butiken. Ofta var de påtända, med stora pupiller!

Kommentarer
Postat av: tingeling

Expediten blev förståss lite skraj det händer ju så mycket konstigt runt omkring oss.

Trevlig helg kram Tingeling

Postat av: ejmis

Jag kan förstå att expediten funderade...;)

Ha en fin lördag!

2008-08-16 @ 10:57:00
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: Ingegerd

Äntligen hittade jag Din blogg! Du har säkert varit i samma tygaffär jag brukar gå till på Hörnsgatan.

Jag funderar på att gå en kurs där i lappsömnad.

Det var ingen lätt efterbehandling för Din make! Hoppas han blir nöjd med slutresultatet och att det går bra med alla droppar. Bra att veta, dottern har pratat om ngt liknande.

Kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback