Nedräkning...

Min klassföreståndarkollega ringde för en stund sen och skulle diskutera jobbångest. Vi kom överens om att eftersom man som lärare är ledig så väldigt länge på sommaren skulle man behöva en försiktig inskolning när hösten kommer. Första dagen borde vi bara träffas och fika och gå runt lite i lokalerna, för att känna atmosfären. Nästa dag skulle man kunna ha en kortare pratstund om något trevligt, och sen fika och gå hem. Tredje dagen skulle man kunna ha en riktig konferens, men en lite kortare variant, och sen skulle man kunna plocka fram böcker och pennor, och sen fika och gå hem. Fjärde dagen skulle vi nog kunna klara av både konferens och lunch, och plocka lite med pärmar och olika dokument, sen fika och gå hem. Femte dagen, som förmodligen skulle var en fredag, skulle man ha eget arbete, och plocka i ordning klassrummet, och alla läromedel, och sen skulle man ha kick-off med pub i personalrummet.

Men så har vi det inte. Från dag ett går vi HELA DAGAR!! Det är en massa krävande arbetsuppgifter och mycket att tänka på. Det är faktiskt en ganska abrupt start. Det är något skolledningen borde se över...

Kommentarer
Postat av: Hanna

Jag får lite ångest när jag läser det... Själv har jag larvat mig runt i tre veckor. Men så hade jag ju bara ledigt tre veckor också...

Postat av: Mumin

Låter ju lite jobbigt....usch pang på rödbetan kan man kalla det:( Här går jag och biter på naglarna, dottern har fått värkar. Kram Mumin

2008-08-04 @ 15:23:58
Postat av: Eva

Jo, nog skulle man se över det där. För vad jag förstår så är det väl brist på lärare, eller? Då borde man ju vara lite mer angelägen om att de som börjar får en bra "inskolning" och ett bra första intryck.

Hur har du det annars? Här hemma öser regnet ner, för tredje dagen i rad :-(

2008-08-04 @ 17:58:22
URL: http://suntliv2.blogg.se/
Postat av: Helena

Ja visst är det så. Då har jag det bättre som har 4 veckors semester och börjar lite lagom med 10 barn på 4 sammmanslagna avdelningar. Det är mysigt att jobba då och har ingen längtan till stressiga lektioner.

2008-08-04 @ 18:10:29
URL: http://solgudinna.blogg.se/
Postat av: Erik

Hi, hi! Där skrev du några sanningens ord. Lärare skulle verkligen behöva inskolas efter sitt lååånga sommarlov! Helt klart något för skolministern att ta tag i, efter deras "sommarlov" (fast de är ju aldrig lediga (inte sjuka heller), enligt sitt eget sätt att se på saken..?) :-)

2008-08-04 @ 18:12:20
URL: http://erik56.blogg.se/
Postat av: ejmis

Jag tycker ert förslag låter bra ;)

2008-08-04 @ 18:43:02
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: Åsa.S

Haha, ja det är ju tur att det finns andra talanger än det yttre... ;)Jobb ja... en vecka kvar... usch!

2008-08-04 @ 19:05:06
URL: http://glansigyta.blogg.se/
Postat av: soffie

ja det lät ju bra,här kan vi lärare börja på måndagen och barnen kommer på torsdagen,tycker jag känns bra fast de flesta brukar komma på onsdagen.

Så här har iallafall lärarna lite inskolning på ett sätt .Hoppas du kommer över din jobbångest ,när vädret är så här pissigt ser jag fram emot att börja jobba..

må gott

2008-08-04 @ 19:13:43
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: evans

Jag tycker att din plan för första veckan låter alldeles ypperlig! Det är ju på tok för chockartat att bara börja och förväntas jobba 100%. Jag börjar också få lite jobbångest nu. I natt kunde jag inte somna, för det slog mig att jag inte bara har en helt ny kurs, utan tre. Sen hade jag långa funderingar kring bisatser och huvudsatser också :)

2008-08-04 @ 20:03:06
URL: http://evans.blogg.se/
Postat av: Ester

När han ringde hit och jag svarat var det första han sa:

"En vecka kvar." Lite lätt ångestladdat kan man säga.

Jag röstar för ert förslag. Bra personalpolitik! :-)

2008-08-04 @ 22:30:20
URL: http://missesters.blogg.se/
Postat av: Margaretha

Jo du....det låter som himmelriket!!!

Men undrar vad dom skulle sagt på mitt jobb (röntgenklinik) om jag föreslagit ett "inskolningsschema"....dom hade väl skrattat ihjäl sig...hehehe

Jag njuter av sista semesterveckan nu men har ingen jobbångest faktiskt :D

KramMargaretha

2008-08-05 @ 12:14:01
URL: http://catfriend.blogg.se/
Postat av: Åsa

Håller med att man borde ha lite inskolning och det där med fika första dagen vore underbart. det är inte konstigt att man är så gott som död de första veckorna man börjar jobba. Vilken chock för kroppen att återgå till vardag!

2008-08-05 @ 16:21:11
URL: http://galanthus.blogg.se/
Postat av: Åsa

Håller med att man borde ha lite inskolning och det där med fika första dagen vore underbart. det är inte konstigt att man är så gott som död de första veckorna man börjar jobba. Vilken chock för kroppen att återgå till vardag!

2008-08-05 @ 16:21:21
URL: http://galanthus.blogg.se/
Postat av: Kersti

Jag köper ert förslag rakt up och ner utan förbehåll. Mycket fika och lite lugn start skulle vara bra. Vi som jobbar inom habiliteringen på min skola börjar en vecka efter lärarna och då är det ännu mer pang på. Men än är det en och en halv vecka kvar av ledigheten så jag har inte börjat tänka på jobbet ännu.

2008-08-05 @ 23:50:01
URL: http:/http://plommenad.blogg.se
Postat av: Socrate

...men VI ANDRA VANLIGA DÖDLIGA DÅ???

Vi måste dra igång helt utan tvekan och köra heldag direkt från minut ett, precis som vanligt - vad ska vi göra för att göra vår "jobbstart" efter ynka 4 veckor (för vissa ännu mindre) mindre traumatisk? OK, vi borde ju kunna starta lätt eftersom vi nästan bara "haft ledig helg" men ändå...

Nädå, ni lärare är värda oerhört mycket, då ni gör ett grannlaga jobb, som många av "oss andra" inte ville byta oss till. KEEP ON THE GOOD WORK TEACHING!

hälsar vännen Socrate

2008-08-06 @ 09:19:49
URL: http://socrate.blogg.se/
Postat av: Ninni

Låter som en utmärkt idé!! Jag börjar på måndag och då drar det igång rejält för mig med...suck!Men, det går ett par dar sen är allt som vanligt igen och man har glömt att man har varit ledig!Ha det gott, kramen

2008-08-06 @ 09:41:09
URL: http://ninni.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback